Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Planý poplach v Madridu a Barceloně: Nádraží vyklidily podezřelé kufry

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
7. listopadu 2018
11:28

Evakuaci cestujících ze dvou vlaků na hlavním vlakovém nádraží v Barceloně a posléze i vyklízení hlavního nádraží v Madridu způsobil dnes ráno podezřelý předmět v kufru jedné z cestujících. Na nádraží Sants v Barceloně dorazili pyrotechnici a asi po dvou hodinách policie oznámila, že poplach byl falešný. Způsobil ale zpoždění několika vlaků.

„Kolem osmé ráno jsme dostali upozornění. Bezpečnostní služba železnice ADIF našla skenerem v jednom z kufrů předmět připomínající granát,“ uvedla na twitteru krátce po deváté katalánská policie, která okamžitě vyrazila i s pyrotechniky na barcelonské nádraží.

Na nádraží v Barceloně se začaly tvořit fronty, když megafonem bez bližších podrobností oznámili přerušení provozu. Ten byl asi po hodině částečně obnoven, za další necelou hodinu byl provoz obnoven zcela.

Kvůli možné výbušnině byl na hodinu přerušen provoz hlavního nádraží v Barceloně (7.11.2018). Kvůli možné výbušnině byl na hodinu přerušen provoz hlavního nádraží v Barceloně (7.11.2018). | reprofoto/twitter

Vyklizení madridského nádraží Atocha souviselo s vysokorychlostním vlakem AVE, v němž podle podezření policie odcestovala žena, v jejímž kufru byl na nádraží v Barceloně naskenován podezřelý předmět.

Asi v 10:30 SEČ, tedy dvě hodiny po oznámení přerušení provozu na nádraží v Barceloně, španělská i katalánská policie na twitteru uvedly, že šlo o falešný poplach. Podezřelý předmět nebyl granát, jak se ochranka barcelonského nádraží obávala. Podle agentury EFE šlo o pásek, jehož spona připomínala ruční granát.

Zobrazit celou diskusi