Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„Hnusná černá s*ině!“ Rasista napadl v letadle postarší ženu

Autor: nkov - 
23. října 2018
18:25

Britská policie vyšetřuje rasistický incident, který se odehrál před odletem ze španělské Barcelony na letiště u Londýna. Na palubě letadla Ryanair napadl postarší muž ženu tmavé pleti, pokřikoval na ni při tom rasistické urážky.

Muže obtěžovalo, že žena seděla na sedačce vedle něj a požadoval její přemístění. Personál letadla ji nakonec přesadil vedle její dcery, muž přitom zůstal na svém místě. Za své jednání teď personál čelí kritice.

„Viděl jsem, že lidé byli vyvedeni z letadla, nebo byla dokonce zavolána policie za mnohem menší prohřešky,“ řekl pro BBC David Lawrence, autor videa, které přes víkend doslova obletělo svět. „Pokud by se vyměnily role a šlo o muže černé pleti, který by napadal postarší bělošku, vím, že by to celé dopadlo jinak,“ dodal.

„Nemluv na mě v cizí řeči, ty hloupá hnusná k*ávo,“ nedělal si servítky muž, který ženě nadával do „hnusné černé s*ině“. Podle letecké společnosti se incident vyšetřuje a o všem byla informována policie.

„Cítím se vážně smutně, protože on si zaplatil za sedadlo a já také. Tak proč mě napadá za barvu mé pleti?“ svěřila se s traumatickou zkušeností žena.