Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Další úder teroristů: Bombový útok zabil 11 lidí, mezi nimi i děti

Autor: peb, ČTK - 
21. října 2018
11:32

Exploze bomby na kraji silnice si ve východním Afghánistánu vyžádala životy nejméně 11 civilistů, včetně šesti dětí. S odvoláním na afghánské úřady o tom informovaly agentury AP a DPA. V částech Afghánistánu se v neděli druhým dnem konají parlamentní volby. Sobotní hlasování provázel chaos a násilí a na některých místech bylo hlasování kvůli pozdnímu otevření volebních místností prodlouženo do dneška.

Dnešní incident se stal na silnici ve východní provincii Nangarhár. Agentura DPA s odvoláním na sdělení vládního mluvčího napsala, že exploze se udála, když přes výbušninu přejel minibus.

Nikdo se k činu nepřihlásil. V oblasti je ale aktivní jak radikální hnutí Tálibán, tak Islámský stát (IS). Afghánští civilisté se tak poměrně často stávají oběťmi podobných útoků, které však bývají namířeny spíše na vojáky.

Podle OSN počet civilistů zabitých v konfliktu v Afghánistánu dosáhl v prvních devíti měsících letošního roku nejvyšší úrovně od roku 2014. Od ledna bylo v Afghánistánu zabito nejméně 2789 civilistů a dalších zhruba 5252 jich bylo zraněno.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi