Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kde si v cizině nejlépe vyděláte? Na „zlaté“ země pro život i práci ukázal průzkum

Autor: peb - 
15. října 2018
08:00

Cizinci, kteří pracují v zahraničí, mají nejlepší podmínky ve Švýcarsku, Spojených státech a Hong Kongu. Až 45 procent těch, kteří pracují mimo svou rodnou zemi, si za stejnou práci jako doma vydělají mnohem víc. Vyplývá to z průzkumu banky HSBC, který zveřejnila agentura Bloomberg.

Až 28 procent lidí pracujících v zahraničí se přestěhovalo proto, aby dosáhli na povýšení. Ve Švýcarsku si pak běžně přijdou až na dvojnásobné platy oproti světu.

Ve Švýcarsku těžko najdete přátele

V celkovém pořadí na žebříčku nejlepších zemí pro život ale Švýcarsko skončilo až jako osmé. Mohou za to především vysoké náklady na výchovu dětí a společenské problémy - cizinci si tam totiž těžko hledají přátele. První místo už čtvrtý rok za sebou obsadil Singapur, který tak porazil Nový Zéland, Kanadu i Německo. 

„Singapur koncentruje všechno, co si může zaměstnanec přát v jednom z nejmenších teritorií na světě,“ říká šéf HSBC Expat John Goddard. V rovnosti mezi pohlavími a zázemím pro rodinu si zase neobyčejně dobře stojí Švédsko. 

Muži obecně za prací cestují ve větším měřítku než ženy. Přestože se ženám stěhování v průměru finančně vyplatí dokonce více než mužům, cestuje jich za kariérou jen čtvrtina. 

Josef124 ( 6. ledna 2024 17:19 )

Vydělat se dá pěkně i tady u nás. Když člověk ví jak. Na to nepotřebuju jezdit do ciziny... Já jsem vsadil na investice do půjček přes http­s://ww­w.ju­lu.cz­/inves­tment-offer/ a jsem vysmátý. V práci dělám na poloviční úvazek, pravidelně mi chodí peníze z půjček, takže pohoda. Tak jsem si život představoval .

Zobrazit celou diskusi