Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ženatí muži jsou na tom nejlíp, měsíčně vydělají až 150 tisíc. Aspoň v USA

Autor: ČTK, pk - 
5. října 2018
15:35

Nejlépe placenou demografickou skupinou ve Spojených státech jsou ženatí muži s nejméně středoškolským vzděláním. Napsal to americký finanční web MarketWatch. Mezi odměňováním vdaných žen, svobodných mužů a svobodných žen s týmž vzděláním podle výzkumu nejsou žádné významné rozdíly.

Podle analýzy Minnesotské univerzity ženatí muži v USA průměrně ročně vydělávají na vrcholu své kariéry 80 tisíc dolarů (měsíčně 150 tisíc korun), zatímco ostatní sledované skupiny sotva půl milionu. Nutně to prý ale neznamená, že ženatí muži jsou placeni lépe právě proto, že jsou ženatí. Může to naopak znamenat, že muži s vyšším platem jsou pro ženy uvažující o vdavkách nejvyhledávanějšími partnery.

S věkem se podle analýzy platové rozdíly mezi muži a ženami zvětšují. Souvisí to údajně s tím, že ženy se po vdavkách starají o rodinu, mají děti a opouštějí práci. „Z hlediska lidských zdrojů ve srovnání s muži ztrácejí,“ cituje web odborníky.

Platy amerických mužů i žen stoupají do 50 let, kdy jsou na vrcholu sil a jsou v oboru nejzkušenější, uvádí MarketWatch. Po padesátce se na jejich mzdách odráží skutečnost, že jsou méně výkonní a jsou nuceni soutěžit s mladšími, výkonnějšími, ale méně placenými spolupracovníky.

Expert: Nastal ideální čas ohlédnout se po lépe placené práci.

Video  Expert: Nastal ideální čas ohlédnout se po lépe placené práci.  - David Budai, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Antonin Blaha ( 5. října 2018 18:36 )

 Zapomeli jste napsat spotrebu rodiny a drahych polovicek😂😂😂

Zobrazit celou diskusi