Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zbytečný řev? Uprchlíci Němce neukopali. Zemřel na infarkt, ukázala pitva

Autor: ČTK - 
12. září 2018
15:06

Příčinou smrti dvaadvacetiletého Němce, který zemřel o víkendu po potyčce se dvěma Afghánci ve východoněmeckém městě Köthen, byl srdeční infarkt. Na tiskové konferenci to ve středu řekl soudní patolog Rüdiger Lessig. Mladík podle něj trpěl vážnou srdeční vadou od narození. Zda spor se dvěma Afghánci k infarktu nějak přispěl, policie vyšetřuje. Případ, který se odehrál v době napětí po vraždě v Chemnitzu (Saské Kamenici), vyvolal na východě Německa demonstrace.

Byl těžce nemocný... srdeční infarkt mohl dostat kdykoli,“ uvedl Lessig, profesor soudní medicíny, který pracuje na univerzitní klinice v Halle. Pitva se podle něj uskutečnila v neděli, tedy krátce po úmrtí dvaadvacetiletého Němce. Muž trpěl podle Lessiga od narození vážnou srdeční vadou, kvůli které byl i operován.

Některá média v uplynulých dnech spekulovala, že příčinou smrti mladého Němce byly rány a kopance, které utržil při potyčce s Afghánci. Podle státního zástupce Horsta Nopense pro to ale neexistují žádné důkazy. Zda bude někdo trestně zodpovědný za to, že muž utrpěl infarkt, je nyní podle něj předmětem vyšetřování.

Média v uplynulých dnech zveřejnila mimo jiné nahrávku, na které o potyčce zesnulého mladíka a dvou Afghánců vypovídá svědkyně. Podle Nopense ale žena svou výpověď při výslechu na policii „masivně relativizovala“. Detaily státní zástupce neuvedl.

Úmrtí mladého muže, který byl podle agentury DPA bratrem známého příznivce krajní pravice z Köthenu ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko, vyvolalo v době napětí v Chemnitzu po vraždě 35letého Němce několik demonstrací. Protestovalo se nejen v samotném Köthenu, ale i v nedalekém Halle, kde účastníci pondělního protestu hajlovali a napadali policisty.

Kancléřka Angela Merkelová dnes vyjádřila pochopení pro pobouření lidí kvůli trestným činům spáchaným lidmi dříve trestanými nebo těmi, kteří měli Německo již opustit, zároveň ale uvedla, že pobouření není omluvou pro demonstrace, „které pohrdají člověkem“.

PPP150W ( 12. září 2018 21:37 )

Trochu mi to připomíná úmrtí zfetovaného Roma, který napadal hosty restaurace. Ten taky zemřel na srdeční selhání v důsledku užití drog. Ovšem Romové tuto příčinu, přes nezpochybnitelné výsledky pitvy neuznali, a ztropili brajgl. Asi jsou mezi nimi lepší odborníci, než be státním ústavu patologie soudního lékařství. Evropou se šíří belmi nebezpečné pokrytectví, které ji nakonec zahubí. Živozy našich prapředků vyhasly nadarmo. Současní politici jimi hanebně pohrdají a odevzdávají naše národy do područí pologramotných nájezdníků pod rouškou solidarity a lidskosti. Nemám naprosto nic proti pomoci lidem v nouzi, ale to , co se děke v Evropě je naprosto odlišný proces. Tuším, že je velmi snadné to zarazit, ale není vůle. Proč asi? Kdo má zájem na likvidaci evropanů?

Antonin Blaha ( 12. září 2018 17:46 )

 Dosli pokyny z ustredi,nevadi ze mel otok mozku,byl to jasny infarkt!😂😂😂😂

ja-stana ( 12. září 2018 15:59 )

Myslíte si, že jsou lidi tak slabomyslní aby vám tohle věřili? A vůbec nechápu co tady dělají Afgánci. Je u nich snad válka? Vždyť je u nich nasáčkované slavné NATO, tak ať mažou zpátky pod ochranu amíků a spol.

Nezadat ( 12. září 2018 15:22 )

Debil tomu snad uvěří,staří lidé co tam seděli na sluníčku jasně vypověděli,že ho kopali do hlavy a i kdyby na infarkt,tak to byl spouštěč.

Zobrazit celou diskusi