Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Plnovous ohrožuje evropské hodnoty, soptí polský poslanec. Je prý symbolem islamizace

Autor: base, ČTK - 
16. srpna 2018
08:51

Plnovousy na tvářích mladých šviháků, hipsterů, nejspíše svědčí o ohrožení evropských hodnot. Alespoň podle polského poslance, který módní jev připsal islamizaci. Sám ovšem plnovous nikdy nenosil a je hrdý na to, že jeho tvář zdobí knírek, a to jeden z nejvýraznějších v celém parlamentu.

„Vidím tu velký vliv islamismu. Tam propaganda pojímá nošení plnovousu jako známku mužnosti. To se přenáší i do Evropy, jak svědčí móda. Nekladl bych tu rovnítko, ale souvislost tu vidím,“ prohlásil Marek Jakubiak, jehož slova vzápětí obletěla polská média.

Nešlo o žádné přeřeknutí. Zákonodárce nakousnutou myšlenku totiž rozvíjel ještě dál. „Muslimové mužnost uměle tvoří. V koránu popisují zcela jiný svět než my v bibli. Odtud mají plnovousy a kníry. U nás taky byly plnovousy, ale nebyly charakteristickou črtou, protože tou byly knírky. Plnovousy měli kozáci,“ prohlásil.

Polák se podle něj dal hned poznat podle kníru. Po pádu komunismu se ale všichni nadchli Západem, Poláci zatoužili stát se Evropany a nevyčnívat z davu, a tak si kníry oholili.

Video  Čeští muži o sebe tolik nedbají, ale zlepšuje se to, tvrdí americký holič  - Andrea Zelníčková
Video se připravuje ...