Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Slunečnicové pole zaplavily tisíce lidí toužící po selfie. Musela zasáhnout policie

Autor: Mii - 
3. srpna 2018
13:53

Uzavřít přístup veřejnosti musela slunečnicová farma v Kanadě poté, co se na její pole vydaly tisíce lidí toužících po dokonalé květinové selfie. Instagramerů a jiných příznivců sociálních sítí vyrazilo na pole tolik, že zablokovali nedalekou silnici, a na místo musela být přivolána policie. Majitel pole následně uzavřel.

Rodina Bogleů z Ontaria provozuje nedaleko Toronta slunečnicovou farmu. Každý rok sklízí slunečnicová semínka, která následně prodává do obchodních řetězců. A každý rok jí pole nádherně vykvete.

Letos se rodina rozhodla, že své pole využije i k něčemu jinému než pěstování semínek. Na svou webovou stránku napsala, že kdo chce, může se přijet na vykvetlé pole za drobný poplatek 7,5 dolarů (cca 165 korun) vyfotit.

Prvních pár dní vše probíhalo v pořádku. „Všichni se smáli a bavili se,“ popisoval Barry Bogle, majitel farmy, pro místní deník Globe Mail. Velice rychle se ale zprávy o kráse pole rozkřikly na sociálních sítích a týden po Bogleově výzvě už na farmu mířily tisíce lidí dychtících po svém vlastním selfie se slunečnicí. Někteří přijeli dokonce až z Austrálie, New Yorku nebo Dubaje.

„Hotová zombie apokalypsa“

Nejdříve se Bogle snažil situaci řešit tak, že přijal brigádníky, kteří pomáhali s výběrem poplatku a udržováním pořádku. Když ale 28. července přijelo k poli 7000 vozidel, nastal chaos a farmář usoudil, že je třeba celou zábavu utnout.

Lidé kompletně zablokovali všechny přilehlé dopravní tepny. „Běhali po silnicích s dětmi, jak se jim zamanulo,“ popisoval Bogle. Nerespektovali také vyšlapané cesty v poli a začali se tlačit mezi rostliny, které tím poškodili.

Místní obyvatelé společně s Boglem tak zavolali policii, která návštěvníky poslala domů. Majiteli farmy následně doporučila, ať svou výzvu k focení stáhne. To Bogle ihned udělal – na stránkách farmy nyní lidé najdou upozornění velkým písmem, že „focení je pro letošek ukončeno“. Vstup je povolen pouze lidem bez foťáku, kteří si chtějí zakoupit slunečnicová semínka.

Bogle uznává, že focení už asi nikdy nepovolí. „Bylo to hotová zombie apokalypsa,“ hodnotí svůj nápad zpětně. Nechce navíc znova rušit své sousedy, kteří z davu lidí rovněž nebyli nadšení.

Kolik lidí stihlo za něco málo přes týden pole navštívit, není jisté. Při vyhledání slova #bogleseeds na Instagramu ale výsledky ukazují, že jich byly skutečně tisíce.

Za takovými fotografiemi lidé přijížděli:

AliAlice ( 3. srpna 2018 15:00 )

Tak mě to připadá,že lidi naprosto zblbli...doufám,že se najde pár jedinců,kteří si nemusí za každou cenu dělat selfie...

Zobrazit celou diskusi