Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Matku se třemi dětmi vystěhovalo město na ulici. Bydlí v garáži u kamarádky

Autor: nkov - 
3. srpna 2018
19:35

Samoživitelka utrpěla náhlý infarkt a dostala se do pracovní neschopnosti. Tak začaly problémy Colette Tomassiové (38), která nakonec na nájmu dlužila už přes 3000 liber (zhruba 87 tisíc korun). Anglickému městu Hull došla trpělivost a 10. července nařídilo, že se má i se třemi dětmi vystěhovat z domu. Celá rodina se teď tísní v garáži svých známých, situace je podle Colette ale neudržitelná. Na malém prostoru se musejí vejít i se vším svým majetkem.

Důvodů k vystěhování bylo podle městské rady více. Chování nájemnice prý zhoršovalo sousedské vztahy, lidé z okolí si pak měli stěžovat na jejího syna, který trpí záchvaty zuřivosti.

Město nabídlo matce s dětmi po vystěhování náhradní ubytování, to však Tomassiová odmítla a nastěhovala se do kamarádčiny garáže. Své věci zatím nechala uskladnit ve dvou pronajatých skladech. Ty už si ale s poplatkem 18 liber (520 korun) týdně nemůže dovolit.

„Bydlíme u kamarádky, ale mám pocit, že už tu nejsme vítáni. Nedělá to dobře našemu vztahu,“ popsala Colette pro web Daily Mirror„Jsme zapsaní jako bezdomovci. Jsem zdrcená, je mi 38 a tohle jsem ještě nikdy neřešila,“ hlesla.

„Snažím se dostat zpět příspěvky“

„Mám pocit, že nám mětská rada nedala žádnou šanci. Snažím se dostat zpět příspěvky v nezaměstnanosti, dělám, co můžu, ale jsem jenom člověk,“ postěžovala si Colette.

Město Hull tvrdí, že se s Tomassiovou snažilo domluvit. „Pokud má nájemník nějaké problémy s dodržováním nájemní smlouvy, vždy se snažíme to nějak smysluplně vyřešit. Vystěhování je až poslední možnost,“ zmínil mluvčí města. „V případu paní Tomassiové nám nezbylo než ji vystěhovat, protože její dluh stále narůstal a její chování zhoršovalo celou situaci. Nabídli jsme jí náhradní ubytování, to však odmítla. S partnery ale stále případ řešíme,“ dodal mluvčí.