Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velký požár v Londýně: Hořel 22patrový obytný dům. Hasit se muselo z výškových plošin

Autor: Darina Jíchová - 
29. června 2018
14:47

V londýnské části Mile End dnes vypukl obrovský požár, hořela tam jedna z výškových budov, jedná se o mrakodrap Grafton House. Na místě zasahovalo osm hasičských jednotek. Hasiči s požárem bojovali přes hodinu, podle posledních zpráv se jim ho již podařilo dostat pod kontrolu, informoval deník The Sun.

Požár vypukl ve 12. patře 22poschoďového věžáku. S plameny zápasí přes 58 hasičů, první zprávu o něm dostali ve 13:28 našeho času. Příčina požáru zatím není známá, hasičům se teprve před chvílí podařilo dostat oheň pod kontrolu. Hasit musí z výsuvných plošin. Dým stoupající z budovy byl vidět několik kilometrů daleko.

Hasičský sbor London Fire Brigade na svých stránkách oznámil, že z budovy po jejich přijezdu vyběhlo kolem 40 lidí. Hasiči rovněž potvrdili, že požár je uhašen. Podle prvních zpráv hasiči z hořící budovy zachránili dvě osoby.

 

Sociální sítě zaplnily snímky a videa z požáru, stejně jako modlitby za bezpečí obyvatel domu. „Doufám, že jsou všichni v bezpečí, požár nevypadá dobře,“ napsal jeden z uživatelů Twiteru. Další informace o obyvatelích domu zatím nejsou dostupné.

Požár v Londýně (Ilustrační foto) Požár v Londýně (Ilustrační foto) | Reuters

Zobrazit celou diskusi