Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Pád skladu zničil až 9000 sudů s whiskey. Pálenka ohrožuje i spodní vody

Autor: AKu - 
25. června 2018
00:30

Až 9000 sudů s whiskey nepřečkalo zhroucení skladu v americkém městě Bardstown ve ve státě Kentucky. Zprávu přinesl web britské televize Sky News. Proud alkoholu zalil zdejší kopec a existují obavy, že by se oblíbená tekutina mohla dostat do zdejších spodních vod.

K zemi šla téměř polovina budovy, zatímco zbývající část je nestabilní a nadále hrozí její zřícení. V troskách skončila také necelá polovina z 20 tisíc uložených sudů whisky různého stáří i druhu. Mluvčí majitele skladu, společnosti Sazerak, uvedla, že v tuto chvíli zjišťují, kolik z nich je ještě možné zachránit. Zatím není známo, proč sklad postihla zkáza.

Snažíme se přijít na to, proč se zbortil. Měli jsme štěstí, že v tu dobu v budově nikdo nebyl,“ řekl šéf bardstownských hasičů Bill Matingly. Dále uvedl, že pod skladištěm se nachází 3,5 metru hluboký sklep a záchranné složky doufají, že většina whiskey se vylila do něj. Existují totiž obavy, že by se mohla zasáhnout nedaleké spodní vody, ačkoliv dosud provedené testy na alkohol se ukázaly být negativní.

Alkohol zatím obohatil nedaleký potok Withrow Creek, podle informací The New York Times by zde však jeho množství mělo být minimální. Jestli si takto vzácně ochucenou  vodu  pokoušeli nabrat i místní obyvatelé, není známo.

krista2018 ( 25. června 2018 03:02 )

no to je škody, to je pán bůh potrestal za to, že chtěli uvalit za vývoz clo

Zobrazit celou diskusi