Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Postřelil šest lidí v centru města a je stále na útěku. Dva Švédové zemřeli

Autor: ČTK, simao - 
19. června 2018
08:33

Z centra města se ozvala střelba, zatím neznámý pachatel, který měl podle prvních zpráv postřelit čtyři lidi, se dal na útěk. Ke krvavému incidentu ve švédském Malmö došlo nedlouho poté, co Švédové vyhráli na fotbalovém mistrovství světa své první utkání. Po pondělní střelbě přitom zemřeli dva ze zraněných. S odvoláním na místní média o tom dnes informovala agentura DPA. Zraněni zůstávají další čtyři lidé, oznámila policie.

Nejméně šest lidí v pondělí večer v centru jihošvédského Malmö postřelil neznámý útočník, který je nadále na útěku. Informoval o tom na svém webu deník Sydsvenskan.

Krátce po převozu do nemocnice zemřeli nejmenovaní muži ve věku 18 a 29 let. Motiv střelby znám není a zatím nejsou informace o stavu dalších zraněných.

Vyřizování účtů?

Policie uvedla, že případ nesouvisí s terorismem a že veřejnosti již nebezpečí nehrozí. Zadržen dosud podle portálu deníku Expressen nikdo nebyl. Okolnosti a motiv střelby policie nesdělila. Podle médií nelze vyloučit vyřizování účtů, což může naznačovat fakt, že o tři zraněné se policie v minulosti zajímala.

Incident se stal na třídě Drottninggatan v centu města. V době střelby zde lidé slavili vítězství svého fotbalového týmu na mistrovství světa v Rusku nad Jižní Koreou (1:0).

Vyšetřovatelé pokračují v ohledávání místa činu. Policejní mluvčí řekl, že pachatel střílel na lidi před internetovou kavárnou. Podle něj patrně útočil z projíždějícího auta. Podezřelé osoby zatím úřady neurčily.

15 výstřelů v centru

Svědkové vypověděli, že slyšeli zhruba 15 výstřelů. Jedna z kulek náhodně zasáhla člověka, který v domě u místa incidentu hrál počítačové hry. Dva zraněné do nemocnice odvezli svědci, dalšímu pak pomohl policista.

Policie také sdělila, že centrum města uzavřela a provádí výslechy, aby do případu vnesla jasno. Ačkoli je Švédsko považováno za klidnou a bezpečnou zemi, některé části Malmö nebo Göteborgu jsou nechvalně známé vysokou mírou kriminality. Případy střelby, žhářských útoků či vyřizování účtů za použití granátů zde nejsou výjimečné.

Svědkové vypověděli, že slyšeli zhruba 15 výstřelů. Jedna z kulek náhodně zasáhla člověka, který v domě u místa incidentu hrál počítačové hry. Dva zraněné do nemocnice odvezli svědci, dalšímu pak pomohl policista.

Podle prvních zpráv by měl být střelec na útěku. Policie nyní sdělila, že centrum města uzavřela a provádí výslechy, aby do případu vnesla jasno.

 

Ačkoli je Švédsko považováno za klidnou a bezpečnou zemi, některé části Malmö nebo Göteborgu jsou nechvalně známé vysokou mírou kriminality. Případy střelby, žhářských útoků či vyřizování účtů za použití granátů zde nejsou výjimečné.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

erikcom ( 19. června 2018 09:21 )

made in cz rizoto v hlavě

naidka ( 19. června 2018 08:48 )

Motiv útočníka není dosud známý, ale je jisté, že to nebyl terorista ...

fotrpjotr ( 19. června 2018 01:27 )

Vědec střelmistr,který jen testoval nové střelivo.

Zobrazit celou diskusi