Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Stařík pomalou chůzí přecházel rušnou silnici, na pomoc mu přišel policista

Video se připravuje ...
Autor: base - 
9. června 2018
21:00

Starý muž přecházel v Číně šestiproudovou silnici. Policista k němu přišel a pomohl mu přejít silnici. Sklidil velkou chválu za jeho pomoc a dobré chování. Zprávu přináší ABC News.

V pondělí ráno ve městě Mianyang stařík přecházel velmi rušnou silnici o šesti pruzích. Pomáhal si berlemi, ale to bohužel nestačilo na rychlý a bezpečný přechod. Muž byl v půlce přechodu, kdy na světlech přeskočila zelená.

Ihned k němu přišel policista Qin Weijie a po krátkém rozhovoru ho vysadil na záda a bezpečně s ním přešel silnici na druhou stranu.

„Byl jsem ve službě v době špičky. Otočil jsem se a uviděl starého muže, jak přechází mezi druhým a třetím pruhem. Šel jsem k němu a zeptal se ho, jestli ho můžu vzít na záda,“ řekl Qin.

První myšlenka, která policistovi běhala hlavou, byla ochrana člověka před zraněním a přerušením provozu.

„Jediné, na co jsem myslel, bylo zajistit průběh dopravy a také pomoci, aby se muž dostal do bezpečí co nejdříve. Proto moje první myšlenka byla ho vzít na záda,“ řekl Qin.

Předtím, než policista přišel na pomoc, žádné z aut se nepohnulo ani netroubilo, aby muž přidal na rychlosti. Všichni řidiči počkali.

Video  Policista vzal dědu na záda přes rušnou křižovatku. Podívejte se.  - Reuters
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi