Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Sebevrah v paneláku skákal ze 4. patra. Přežil díky unikátnímu zásahu hasičů

Video se připravuje ...
Autor: Mii - 
6. června 2018
07:52

Dechberoucí záznam ze zásahu lotyšských hasičů upoutal v posledních dnech lidi na sociálních sítích. Ukazuje, jak hasič vykloněný z okna paneláku zachytí při pádu sebevraha, který skočí z okna o patro výše. 

Video na sociální síti Facebook zveřejnil lotyšský hasičský sbor. Pocházelo ze zásahu, v rámci kterého byli hasiči přivoláni k záchraně muže, který vyhrožoval sebevraždou. „O víkendu záchranná služba přijala telefonát z panelového domu, kde panovalo podezření, že osoba se pokusí skočit z okna ve čtvrtém patře,“ popisoval sbor v příspěvku.

Jenže když hasiči dorazili na místo, zjistili, že pokud do bytu, kde se muž nachází, vstoupí, okamžitě vyskočí. Rozhodli se tak navštívit byt jeho souseda o patro níže, naklonit se z okna a skákajícího sebevraha zachytit.

To se jednomu z hasičů skutečně podařilo. Zareagoval přesně v sekundě, kdy muž padal, a chytil ho do náručí. Do bytu ho pak vtáhl pomocí kolegy. Celé je to zřetelné na záznamu.

Hasiči dostanou odměnu

„V naší práci jsou velice důležitými aspekty kuráž a sebeúcta, proto zásah těchto záchranářů a schopnost přemýšlet mimo zavedené mantinely jsou hodny obdivu. Výsledkem v tomto případě je život člověka,“ uvedl Oskars Abolins, šéf státní hasičské a záchranářské služby.

Hasiče ocenil také tamní ministr vnitra Rihards Kozlovskis. „Práce záchranářů je velice speciální – vyžaduje kuráž, profesionalitu a schopnost jednat rychle v komplikovaných a nestandardních situacích. Jsem nesmírně pyšný na tyto dva muže, kteří zachránili lidský život,“ komentoval zásah. Oba hasiče ocení odměnou.

vera51 ( 6. června 2018 00:06 )

Tak by me zajimalo kde je to video

Zobrazit celou diskusi