Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zázrak: Záchranáři z trosek domu po náletu vytáhli živou holčičku

Autor: ČTK - 
7. března 2018
18:31

Malý zázrak se podařil Syrské civilní obraně v Ghútě, kde právě probíhají tvrdé boje mezi režimními silami a povstalci. Z hromady trosek se jim podařilo vytáhnout živou holčičku, která přežila nálety i následnou zkázu domu. 

Východní Ghútu, což je úrodná oblast na okraji Damašku, syrská vládní vojska bombardují od 18. února. Nálety si od té doby podle humanitárních organizací vyžádaly životy asi 770 civilistů, včetně mnoha dětí. Nedávno armáda zahájila i pozemní operaci. Enklávu, kde žije na 400.000 lidí, syrská armáda obléhá už od roku 2013.

Po jednom z náletů patrně vzniklo i video zveřejněné Ismailem Alabdullahem, který pracuje jako záchranář u tzv. Bílých přileb (oficiálním názvem Syrská civilní obrana). Nahrávka zachycuje skupinu záchranářů probírajících se holýma rukama hromadou trosek. Suti je tolik, že se zdá téměř nemožné, že by z ní někoho mohli vytáhnout. Stal se ale malý zázrak.

Muž na videu náhle vytáhl z trosek malé dítě. K překvapení všech přítomných se ukázalo, že je malá holčička ještě živá. Záchranář s ní proto ihned začal utíkat pro pomoc. Podle posledních informací by měla být ve stabilizovaném stavu v nemocnici. Utrpěla prý jen lehčí zranění.

sosacek ( 7. března 2018 18:51 )

Nevěřím těm šmejdům ani slovo. Kdoví jestli ji tam předtím nezahrabali. Dobře jsem viděl jak se "vyrábějí" řady smějících se mrtvol pod bílým prostěradlem..

Zobrazit celou diskusi