Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trump u Američanů propadl. Víc než polovina ho má za rasistu

Autor: ČTK, vei - 
2. března 2018
06:42

Více než polovina Američanů včetně většiny černochů a Hispánců si myslí, že prezident Spojených států Donald Trump je rasista. Vyplývá to z průzkumu agentury AP a společnosti NORC. Více než polovina dotazovaných má za to, že Trumpova politika Hispáncům a muslimům zkomplikovala život, necelá polovina tento názor zastává i v případě černochů.

Pokud jde o muslimy, považuje Trumpův přístup za špatný 57 procent respondentů, v případě Hispánců je to 56 procent a černochů 47 procent. V rámci afroamerické populace zhoršení života pro černochy vidí tři čtvrtiny.

Za rasistu Trumpa označilo 57 procent účastníků průzkumu, přes 80 procent černochů a tři čtvrtiny Hispánců a takřka polovina bělochů. Podle politické příslušnosti prezidenta za rasistu považuje 85 demokratů, ale jen 21 republikánů.

Video  Trump přiletěl s Melanií na Floridu, nenechala se vzít kolem ramen.  - Reuters
Video se připravuje ...

Výsledky průzkumu podle AP ukazují na hluboké rozdělení společnosti v rasových otázkách během úřadování republikána Trumpa. Bílý dům prozatím anketu nekomentoval. Trump ale již dříve odmítl, že by měl k lidem předsudky kvůli barvě kůže či vyznání.

jana999 ( 2. března 2018 07:10 )

tak to je jasný, stejně jako cikáni tvrdí, že jsme rasisti my, ale nikdo nehledá chybu u sebe

Zobrazit celou diskusi