Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dům plný vánočních dekorací poničili vandalové. Pak přišla nečekaná omluva

Autor: Mii - 
7. prosince 2017
22:25

Příběh rodiny Strickerových z amerického Colorada chytne za srdce. Parta mladíků jim ukradla vánoční dekorace z bohatě vyzdobeného domu. Pak se ale rodině ozval otec jednoho z pachatelů, že potomka poznal na bezpečnostním záznamu a že se za něj přijede omluvit. Muž následně skutečně nasedl do letadla, uletěl stovky kilometrů, dorazil se synem i s omluvou. Informoval o tom web 9news.

Joe Stricker a jeho rodina žijí v coloradském městě Centennial. Každý rok se vyžívají v tom, že svůj dům bohatě vyzdobí vánočními dekoracemi. V roce 2015 za to dokonce vyhráli cenu deníku Denver Post o nejhezčí vánoční výzdobu domu. Pozemek Strickerových je pod jménem „Zimní ráj“ znám v celém sousedství. Běžně ozdoby venku nechávají od konce listopadu do konce prosince.

Letos to nebylo jinak. V jeden moment si ale rodina všimla, že jejich dekorace jsou poničené a několik jich chybí. Podívali se tak na záznam z bezpečnostní kamery, kterou mají nastavenou před vchod, a zjistili, že tři mladí muži jim několik dekorací ukradli - hlavně jejich vyhlášeného dinosaura s čepicí Santa Klause.

Strickera incident rozhněval a rozhodl se pomstít. Video poslal do místního zpravodajského portálu, policii a umístil ho na svůj Facebook. Záhy se ukázalo, že veřejnost video rozhněvalo stejně tak jako Strickera a záznam se mezi lidmi rychle šířil. Brzy měl tisíce zhlédnutí.

Omluva s leteckou dopravou

Jedním z lidí, ke kterému se video dostalo, byl i otec jednoho z pachatelů, jenž nežije v Coloradu. Na záznam narazil zcela náhodou na internetu. Syna nicméně poznal a okamžitě se rozhodl, že to nenechá být - sedl na letadlo a během pár hodin byl před domem Strickerových.

Co následovalo, popsal Joe Stricker portálu, kam prvně video posílal. „Před naším vchodem se objevilo osm lidí z dvou různých rodin. Všichni se přišli omluvit. Byli mezi nimi všichni tři pachatelé a jejich extrémně zahanbení rodiče,“ vyprávěl Stricker.

Ukázalo se, že otec jednoho z mladíků, jenž video zhlédnul, donutil svého syna, aby mu dal kontakt na kamarády, s kterými čin udělal, a jejich rodiny. Společně se pak všichni přišli omluvit. Mladíci byli ve věku 27, 22 a 21 let, jejich jména nebyla zveřejněna.

Stricker gesto ocenil. Policii požádal, ať muže nezatýká. Jelikož se ale dopustili krádeže a vandalismu, budou muset zaplatit pokutu. „Vůbec si nedokázali představit, že to, co udělali, bude mít takový dosah. My zas nedoufali, že pachatele najdeme. Když vidíme, jak moc je jim to líto, nemáme slov,“ vysvětloval Sticker a dodal, že si s hochy vše vyříkal a odpustil jim. Že se odpovědnosti ujali, vnímá jako správné.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

prem ( 7. prosince 2017 23:29 )

Jenomže tady by pan Joe Stricker zaplatil tučnou pokutu ( pokud by ho rovnou nezavřeli ), neboť zveřejněním videa porušil práva zlodějů na ochranu osobnosti

Zobrazit celou diskusi