Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Protiuprchličtí politici nemohli přes demonstranty na sjezd. Zkropila je vodní děla

Autor: bru/ČTK - 
2. prosince 2017
11:08

Policisté ve středoněmeckém Hannoveru dnes použili vodní dělo proti demonstrantům, kteří se snažili zablokovat příjezd ke kongresovému centru, kde se koná sjezd protiimigrační strany Alternativa pro Německo (AfD). Uvedla to agentura DPA.

Některé demonstranty, kteří se rozhodli pro blokádu vsedě, policisté odnesli. Křižovatky v okolí místa konání sjezdu předtím obsadili odpůrci pravicově populistické strany. Drželi plakáty a vykřikovali „Vypadněte, vypadněte!“. I tak ale členové AfD na sraz dokázali dojet.

Asi 1000 odpůrců AfD prošlo centrem Hannoveru už v pátek večer. Policie počítá s tím, že někteří se budou snažit kongres narušit. V místě jeho konání na pořádek dohlížejí stovky strážců zákona.

AfD je třetí nejsilnější stranou ve Spolkovém sněmu. Na současném sjezdu si zvolí nové vedení, v němž ale bude chybět Frauke Petryová, dlouhou dobu nejviditelnější postava AfD. Po zářijových volbách ze strany odešla kvůli tomu, že se uskupení podle ní radikalizovalo.

Nezadat ( 2. prosince 2017 11:34 )

A proč vodní?Je přeci i jiná alternativa a levnější a na vždy.Vody je přeci nedostatek a kór ho používat na takový odpad společnosti co neuznává demokracii.

Zobrazit celou diskusi