Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trumpovi chtěli do pokoje v Moskvě poslat pět krásek, tvrdí bodyguard. Prý odmítl

Autor: ČTK - 
10. listopadu 2017
20:38

Americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi před soutěží krásy Miss Universe 2013 nabízeli, že mu do hotelového pokoje v Moskvě pošlou pět žen. Ve své výpovědi před výborem americké Sněmovny reprezentantů pro dohled nad tajnými službami to podle televize NBC řekl Trumpův bývalý osobní strážce Keith Schiller. S nabídkou přišel jeden z Trumpových obchodních partnerů přímo za Schillerem, ten ji ale považoval za vtip a hned ji také odmítl.

„Takové věci my neděláme,“ odpověděl prý Schiller na nabídku, s níž Trumpův spolupracovník přišel po obchodním jednání. O návrhu Schiller cestou do hotelu obeznámil i Trumpa. Oba to považovali za vtip a společně se tomu prý zasmáli. Schillerův právník Stuart Sears řekl, že verze výpovědi, které unikly do médií, jsou zavádějící a nepravdivé.

„Je otřesné, že výbor, který údajně ve veřejném zájmu vyšetřuje úniky (informací), sám vynáší informace a očerňuje svědky, jako je pan Schiller, kteří s ním spolupracují,“ cituje NBC Searse. Takové jednání je podle něj neomluvitelné a zpochybňuje důvěryhodnost i motivy vyšetřování.

Výbor americké Sněmovny reprezentantů pro dohled nad tajnými službami v současné době vyšetřuje mimo jiné vliv Moskvy na loňské prezidentské volby v USA i samotnou soutěž Miss Universe. Tu v roce 2013 v Moskvě uspořádala společnost patřící Trumpovi.

Zobrazit celou diskusi