Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dražilo se Hitlerovo spodní prádlo! Kolik dal kupec za vůdcovy trenky?

Autor: aba - 
25. září 2017
22:00

Autentické spodní prádlo Adolfa Hitlera se prodávalo v aukci v Americe. K prodeji ho nabídl vnuk tehdejších majitelů rakouského hotelu, kde ho Hitler nechal.

Vedoucí aukce Bill Panagopulos tvrdí, že rodina se ke spodnímu prádlu nechvalně proslulého vůdce dostala náhodou. Hitler zůstal v jejich Parkhotelu Graz mezi třetím a čtvrtým dubnem 1938 a podle všeho poslal své spodní prádlo do hotelové čistírny, ze které se ale vrátilo až po jeho odjezdu.

Lněné trenky s překvapivě širokým pasem o obvodu 100 cm nesou vyšitý monogram A. H. a rodina je uložila do krabice a přikryla papírem. Právě díky tomu jsou i po desítkách let v bezvadném stavu.

Anonymní kupce koupil trenky během aukce za výslednou cenu 147 tisíc korun. „Je to fascinující. Je to doslova nejblíže k Hitlerovi, kam se můžete dostat,“ říká o aukci Panagopulos. Podle něj by si trenky mohl nový majitel nechat zarámovat a pověsit na zeď.

Josef124 ( 9. prosince 2020 05:30 )

Kdo ví, čí to byly trenky . Já bych za ně nedal nic, i kdyby byly jeho. K čemu by mi byly, jeho fanda rozhodně nejsem. Já si kupuji boxerky z https://lanotte.cz/ a jsou mi pohodlné a hlavně jsem rád, že je přede mnou nikdo nenosil .

Zobrazit celou diskusi