Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Muž naučil psa nacistický pozdrav a video zveřejnil na internetu: Teď čelí policejnímu stíhání

Autor: bop - 
30. července 2017
16:12

Kuriózní přápad řeší policie ve Skotsku. Mark Meechan (29) vycvičil mopse své přítelkyně v čtyřnohého nacistu. Pes jménem Buddha na povel hajluje, nadšeně reaguje na výzvu „zplynuj Židy“ a na videu pozoruje plamenné projevy Adolfa Hitlera. Všechno prý začalo jako žert, mladík teď ale čelí vážnému obvinění z podněcování nenávisti, šíření strachu a sdílení antisemitského obsahu, protože výcvik psíka natočil a zveřejnil na internetu. 

Marc Meechan, který video s mopsím nacistou natočil a zveřejnil, tvrdí, že se rozhodně nechtěl nikoho dotknout. „Jsem z toho úplně vedle, protože si teď každý myslí, že doopravdy nenávidím Židy, což rozhodně není pravda. Celkem z toho panikařím,“ svěřil se překvapený deníku The Sun. 

Původní motiv prý s rasismem neměl vůbec nic společného. Mark chtěl jen naštvat svou přítelkyni, Suzanne Kelly (29). „Moje holka pořád opakovala, jak je její pes hrozně rozkošný, tak jsem si řekl, že ho změním v tu nejmíň roztomilou věc, která mě napadla, což byl nacista,“ svěřil se mladý muž. „Nejsem rasista ani v nejmenším, každý, kdo mě zná, by vám to řekl,“ brání se nařčením ze sympatií k hrůzné ideologii. 

„Upřímně, vůbec nejde o nenávist, celým smyslem bylo jen pozlobit moji přítelkyni,“ tvrdí Mark, kterému se žert pěkně vymkl z rukou. Nyní má policii co vysvětlovat. Podle té se dopustil nezákonného podněcování strachu a vytváření poplachu zveřejněním videa s prokazatelně antisemitským obsahem. 

Mark Meechan následně publikoval video ještě jedno. Veřejně se v něm omlouvá a vysvětluje své původní pohnutky. „Jen chci, aby každý věděl, že si nepřeju žádnou zlovůli vůči žádné rase nebo cokoli podobného, takhle prostě jenom funguje šokující humor,“ snaží se vysvětlit.

„Všechno to vzniklo striktně k popíchnutí mé přítelkyně a k pobavení mých přátel,“ pokračuje. „Je mi velmi líto, jestli jsem se jakkoli dotknul židovské komunity. Tohle nikdy nebyl můj záměr, omlouvám se,“ dodává ve druhém videu Mark Meechan. 

Jakkoli kontroverzní vtípek se psím nacistou byl, Meechanovi zajistil na internetu pořádnou popularitu. Jeho kanál na Youtube sledují desetitíce nových fanoušků a video samotné zhlédly dokonce miliony. Reakce se velmi různí. Některým to přijde jako skvělý žert, jiní povedeného páníčka hluboce odsuzují.

VIDEO: Mops jménem Buddha pozvedá pravou pacičku na povel „sieg heil“, raduje se, když slyší o zplynování Židů a zapáleně sleduje projevy Adolfa Hitlera.

Video  Muž z roztomilého psíka své přítelkyně vytvořil malého nacistu.  - Youtube / Samantha Jones
Video se připravuje ...

deratizater ( 31. července 2017 09:05 )

Kluk to udělal ve srandě a budou ho za to pomalu lynčovat.Když bude soudce žid tak mu dá doživotí

kardinal25 ( 31. července 2017 00:03 )

hlavne at si kazdy doma ubytuje migranta ze syrie, nebo rovnou celou rodinku. Kdyz pritom vetsina z nich je kdoviodkud a jedine o co jim jde, aby nemuseli makat a jen vyuzivali zdejsi soc.system a nechali se zivit aby meli cas modlit se a delat bordel a zavadet u nas jejich zvyky. vsechny ty slunickare ******* ********** *********

lisakjirka ( 30. července 2017 17:41 )

Šmarjá, to je průšvih.Můj hafan taky zvedá packu,někdy přední,někdy zadní tak doufám že mě nikdo nenabonzuje

haf1haf ( 30. července 2017 17:05 )

Zatímco všude se otvírají dveře fašismu převlečeného za islám a lidem nedochází, že je to horší zlo

Nezadat ( 30. července 2017 16:30 )

Britská inteligence národa po přílivu migrantů stoupla na IQ tykve a je to poznat,ještě že udělali brexit.Ti čůůráci kdybych tam přijel ze svým psem který taky tak zvedá tlapku by byli schopni mě popravit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání