Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dívenka (9) záhadně zmizela na svatbě: Šlo o únos? Policie má prvního podezřelého

Autor: ČTK, Mii - 
31. srpna 2017
13:55

Záhadné zmizení jako z románu Agathy Christie. Přesně tak by se dal popsat nedělní incident z francouzského města Pont-de-Beauvoisin, kde devítiletou Maëlys de Araujo za přítomnosti 180 lidí zřejmě unesl neznámý pachatel. Dívka se zde účastnila svatby své příbuzné. Policie ve čtvrtek v souvislosti se zmizením zadržela jednoho muže, ale upozorňuje, že v jeho výpovědi jsou nesrovnalosti. Kde se Maëlys nachází, stále nikdo neví. S pátráním nepomohli ani policejní psi.

Devítiletou Maëlys de Araujo viděli naposledy v neděli kolem třetí hodiny ranní v Pont-de-Beauvoisin, asi 65 kilometrů jihovýchodně od Lyonu, kde se spolu se svými rodiči účastnila svatby své příbuzné. Navzdory intenzivnímu pátrání se ji svatebčanům ani policii dosud nepodařilo najít.

Policie vyslechla zhruba 250 osob – účastníky svatby i dvou dalších akcí, které se konaly v okolí místa dívčina zmizení. Ve čtvrtek podle agentury AFP i dalších francouzských médií jednoho člověka zadrželi. O koho se jedná, zatím není jasné. V době zmizení Maëlys se nacházel v okolí místa svatby, v jeho výpovědi ale policisté údajně našli nesrovnalosti.

Po dívce pátrají desítky lidí

Na případu aktuálně pracuje okolo 150 policistů. Vyšetřovatelé počítají s variantou, že byla unesena. Tuto variantu potvrzují i psi, kteří s pátráním pomáhali. V nedalekém parku jim končí pachová stopa, kterou získali z Maëlysiny plyšové hračky, což nasvědčuje tomu, že dívka na místě nasedla do auta a někdo ji odvezl.

Pohybovala se ale i v přilehlém lese, protože policie v něm ve čtvrtek nalezla její sponku. Vedle psů s pátráním pomáhají policejní potápěči, vrtulník a dobrovolníci zejména z řad svatebčanů.

„DJ z ničeho nic do mikrofonu oznámil, že zmizelo dítě. Najednou všichni přestali dělat to, co dělali, a začali hledat. Bylo to hrozné. Že musela zmizet zrovna devítiletá holka, která nic neprovedla,“ popisoval zmizení jeden z hostů svatby pro deník La Parisien a dodal, že si návštěvníci nejdříve mysleli, že si hrála na schovávanou a u toho usnula. On si osobně myslí, že byla unesena.

Jak málo stačí k únosu vašeho dítěte: 

DWEI ( 5. září 2017 04:07 )

Ve 3 hodiny ráno mělo být 9-ti leté dítě dávno v posteli!! Hlavně když se rodiče dobře bavili a na své dítě nebrali ohled

pajato73 ( 31. srpna 2017 15:14 )

no unesli nevestu a vy z toho delate....

Zobrazit celou diskusi