Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mládě delfína se zatoulalo na pláž: Turisté ho utýrali kvůli selfie

Autor: lm - 
17. srpna 2017
19:50

Malý delfínek přišel o život kvůli neskutečné lidské hlouposti. Mládě se zatoulalo od matky do mělkých vod na jihu Španělska, kde si ho všimli i dovolenkáři na pláži. Na místo pomoci ale zvíře chytili a začali si s ním fotit selfíčka. Delfín ze stresu zahynul.

K incidentu došlo minulý pátek na pláži ve španělském Mojácaru. Mládě delfínka, které bylo stále závislé na mateřském mléce, se zatoulalo od matky a uvízlo v mělkých vodách. Lidé mají v takovém případě ihned volat ochránce zvířat, v tomto případě se ale začali chovat naprosto nepochopitelně.

Turisté začali mládě delfína hladit a předávali si ho, aby se s ním mohli všichni vyfotit. Ochránci zvířat na místo dorazili za 15 minut, delfínek ale bohužel zemřel. Podle organizace Equinac, která chrání mořskou faunu, mládě zabilo selhání plic a srdce, ke kterému patrně došlo kvůli stresu z lidí.

"Lidé jsou ta nejvíce iracionální stvoření ze všech. Mnoho z nich nedokáže soucítit s živým tvorem, který je vyděšený, hladový a bez matky. V záchvatu sobeckosti se s ním všichni chtěli vyfotit a pohladit si ho, i když zvíře trpělo stresem. Na fotkách jsou i děti, jak na zvíře sahají a nevědomky mu tak ucpávají dýchací otvor. Není to zvíře na hlazení," informovali ochránci zvířat.

Video: Hrdina zachránil delfíní mládě

Video  Hrdina zachránil delfíní mládě  - Facebook/Pelican Point Kayaking
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi