Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Modelku (20) zdrogoval a unesl v kufru. Chtěl ji prodat na sex za 8 milionů

Autor: simao - 
5. srpna 2017
18:58

Zdrogoval ji, nacpal do cestovní tašky a v kufru svého auta ji převezl z Milána na statek nedaleko Turína. Britskou modelku (20) a matku dvouletého dítěte takto unesl britský Polák Lukasz Herba (30). Vylákal ji nejprve na smyšlené fotografování v opuštěném obchodě v Miláně. S dívkou však měl zcela jiný záměr. Prodat po internetu její sexuální služby za 300 tisíc eur (v přepočtu 7,8 milionů korun).

Šest dní ji držel na statku nedaleko Turína. Muž s polskými kořeny Lukasz Herba byl nakonec vypátrán a zatčen italskou policií. 20letou modelku se mu podařilo zdrogovat ketaminem, tlumivou látkou s halucinogenními účinky. A nacpat do cestovní tašky.

Identitu ženy italská policie tají. 30letý Herba ji vezl přes 190 kilometrů, podle italského deníku Corriere della Sera ji do Milána vylákal z Paříže, kde se dívka snaží prosadit v módní branži.

Chtěl ji prodat na sex

Na svůj čin se důkladně připravil, vyšetřovatelé ho popisují jako „velmi dobře zorganizovaný“. Vedle drog si pořídil i pouta.

Ketamin měl své oběti do těla vpravit stříkačkou do ruky. Podle The Mirror následovala u mladé ženy paralýza svalů. Vyhrožoval prý také modelce, že ji zabije, pokud policii řekne, co se s ní stalo.

Na darknetu, temné sféře internetu, kde se dají pořídit kromě drog a zbraní třeba i služby nájemných vrahů či atentáty, ji chtěl prodat za 300 tisíc eur - na sex. Herba, který žije na britských ostrovech ve West Midlands a cestoval prý na falešný pas se jménem Daniel Zawada, chtěl částku vyinkasovat v bitcoinech.

Spojení s tajemným zločineckým syndikátem?

Případ, který se odehrál v polovině července, se nadále vyšetřuje, další informace jsou tak na úrovni spekulací, které policie zatím příliš nekomentuje.

Herba měl však mít komplice, podle italských vyšetřovatelů byl napojen na zločineckou organizaci Black Death (Černá smrt), která se pohybuje právě v internetovém „podsvětí“.

Informací o této skupině je málo a spekuluje se dokonce, zda existuje. Mezi důkazními materiály, které zveřejnila italská policie, je však leták se jménem této skupiny.

Podle této verze měla být nakonec modelka propuštěna proto, že má dvouleté dítě a u zmiňované zločinecké skupiny „pravidla nezahrnují únosy matek, uvedl britský Daily Mail.

Ten také uvedl, že se organizace Black Death měla skutečně k únosu přihlásit - s tím, že propuštěním matky dvouletého dítěte projevila „obrovskou štědrost“. Není přitom však zatím jasné, jak se policie dostala k samotnému pachateli Lukaszovi Herbovi.

Na stopu mohla vyšetřovatele přivézt písemná výhrůžka ženě, pokud s případem půjde právě na policii. Italská policie také již prohledala jak statek u Turína, tak dům v Miláně, kam byla modelka vylákána.   

Do portfolia trestné činnosti této skupiny každopádně patří právě nabídky sexuálních služeb žen na internetu. V rámci spekulací se objevilo i to, že Herba unesenou mladou ženu sám zneužil. Oficiální vyšetřování to zatím nepotvrdilo, k samotnému únosu se však již italské policii přiznal.

Video  Unikátní záběry: Televizní helikoptéra objevila unesenou holčičku (3)  - Reuters
Video se připravuje ...

kahor ( 6. srpna 2017 02:39 )

MAS VIC JAK 100% PRAVDU !!! BOHUZEL !!!

Zobrazit celou diskusi