Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přivezou tělo zavražděné Češky z Egypta už dnes?

Autor: ryc - 
1. srpna 2017
05:10

Blízcí Lenky (†36) z Rakovnicka, která zemřela po útoku nožem v egyptské Hurghadě, stále čekají, kdy jim Egypt vydá její tělo. Dočkat by se mohli už dnes. Nejdůležitější otázka ale zůstává stále nezodpovězena.

České ministerstvo zahraničních věcí už se na transportu těla, který by měl proběhnout dnes, nepodílí. „Převoz zajišťuje pojišťovna zesnulé ženy,“ vysvětlila mluvčí ministerstva zahraničních věcí Michaela Lagronová. Dále však ministr Lubomír Zaorálek (ČSSD) a jeho úřad chtějí znát odpověď na nejdůležitější otázku. Proč Lenka (†36) zemřela?

Egypťané zatím podle informací Blesku poslali odpověď na diplomatickou nótu, v níž je naše ministerstvo žádalo, aby byla česká strana informovaná o průběhu vyšetřování. Zatím však jen potvrdili, že žádost dostali. Tvrzení agentury AP, která vydala zprávu, že útočník Abdar Rahmán Šaban zabíjel na příkaz Islámského státu, nekomentovali.

O víkendu zavolal ministru Zaorálkovi jeho egyptský protějšek Sámeh Šukrí a probíral s ním situaci. Žádné podrobnosti ale ani on oficiálně nesdělil. Lenku (†36) pobodal Abdar Rahmán Šaban 14. července na hotelové pláži v egyptském letovisku Hurghada. Před tím na místě zabil dvě Němky. Měl si cíleně vybírat ženy v plavkách a křičet, že nechce ublížit Egypťanům. Lenčin stav vypadal nadějně, zemřela ale po komplikacích v káhirské nemocnici.

Více o útoku v egyptské Hurghadě naleznete: ZDE!

VIDEO: Krvavý útok v Egyptě: Mrtvé Němky a zraněná Češka

Video  Krvavý útok v Egyptě: Mrtvé Němky a zraněná Češka  - Twitter, Reuters a Hudba: Streets of Cairo, Studio Fontána, spol. s r.o.
Video se připravuje ...


Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi