Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

„Bědování zakázáno.“ Papež má doma na dveřích překvapivý vzkaz

Autor: pk, ČTK - 
17. července 2017
10:30

Tabulka připevněná na dveřích příbytku papeže Františka ve Vatikánu zní na hlavu katolické církve překvapivě tvrdě: „Bědování zakázáno“. Papeži ji daroval italský psycholog Salvo Noe, jak odhalil blog Vatican Insider.

Psycholog je autorem práce o osobnostním rozvoji a působí také jako „mentální trenér“. Tabulku papeži nabídl během veřejné audience na Svatopetrském náměstí v půli června. „Dám ji na dveře své pracovny, kde přijímám návštěvníky,“ přislíbil tehdy papež s úsměvem.

František místo velkolepého papežského apartmá, ve kterém se nachází zmíněná pracovna, dal přednost skromnější rezidenci v Domě svaté Marty, kde skončila i zmíněná tabulka. Papež často doporučuje věřícím, aby nepropadali melancholii či nářkům.

Na zmíněné tabulce se návštěvník může dočíst drobným tiskem, že pachatelé, kteří zákaz bědování nerespektují, se poddávají „syndromu oběti provázenému výrazným poklesem dobré nálady a schopnosti řešit problémy“.

Pokud lamentují v přítomnosti dětí, hrozí jim dvojnásobný trest. Text doporučuje „soustředit se na vlastní možnosti, a ne na vlastní omezení“. Závěrem dodává: „Přestaň naříkat a počínej si tak, abys změnil svůj život k lepšímu!“

Podívejte se na video, kde se Papež František pomodlil za oběti.

Video  Ničivý požár může za desítky mrtvých, pomodlil se za ně papež František.  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi