Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Muž vypil pivo s arsenem a zemřel. Policie chce vraha dopadnout po 51 letech

Autor: zzu - 
16. července 2017
21:00

Případ starý 51 let otevřela australská policie. V té době čtyřicetiletý Clarence Greenwood zemřel, když vypil pivo z hotelu na západním předměstí města Adelaide. Jeho zdravotní stav se po zlatavém moku rapidně zhoršil, lehl si do postele a už nikdy nevstal. Policie potom našla tři lahve od piva se zbytky arsenu, na nový vývoj upozornil web News.com.

„V osudný den šel se svou matkou a bratrem Frankem do několika hospůdek v okolí. Potom mu bratr koupil čtyři lahve světlého a dvě lahve černého piva,“ uvedl detektiv Ervin Vanderwoude z pobočky pro vyšetřování trestných činů pro web News.com.

„Piva odnesli do domu jejich matky a šli znovu ven. Po návratu si dali jedno z piv před spaním. Clerence si začal stěžovat na bolest žaludku. Frankovi se udělalo špatně kolem půl páté ráno, to se rozhodli otevřít další pivo a vypít se z toho,“ pokračoval detektiv.

Redaktorka Blesku se pokusila vypít půl litru piva. Jak to dopadlo?

Video  Redaktorka Blesku se pokusila vypít půl litru piva  - Petr Soukup
Video se připravuje ...

Zavolali doktora, ale už bylo pozdě

„Frank později prohlásil, že je pivo vyšumělé a nedal si už ani doušek, zatímco jeho bratr dál dopíjel. Oběma bylo ale pořád špatně. V osm hodin ráno volala rodina doktora a v půl dvanácté, kdy přišel lékař, Clarence zemřel ve své posteli,“ dodal detektiv.

Policie v neděli vydala prohlášení o tom, že svoji roli ve vraždě mohly hrát rodinné vztahy. Dokonce měli policisté vyslovit jméno jednoho člena rodiny, vystavit zatykač a nabídnout odměnu ve výši 200 tisíc dolarů.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi