Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obchody rabovali hůř než zvěř. Takto dopadl Hamburk po řádění demonstrantů

Autor: ČTK, ula - 
8. července 2017
11:00

Odpůrci globalizace po celou noc v Hamburku pokračovali v násilnostech. Rabovali obchody, zapalovali auta a útočili na policisty, kteří zatkli 13 výtržníků, informovala v sobotu agentura AP. Hamburk je dějištěm dvoudenního summitu největších světových ekonomik G20. Další protesty se očekávají během dneška.

Místem velkých nepokojů se podle policie stala opět čtvrť Schanzenviertel. Stovky strážníků se pokoušely zatknout výtržníky, kteří je napadali železnými tyčemi a zápalnými lahvemi. Asi 500 lidí vyrabovalo ve čtvrti supermarket i menší obchody. Zapálili auta a z odpadků a jízdních kol postavili barikády. Na fotografiích, je vidět spoušť, kterou by v obchodě nenapáchal ani medvěd.

Vyrabovaný obchod v Hamburku, který vzali útokem odpůrci globalizace a summitu G20 Vyrabovaný obchod v Hamburku, který vzali útokem odpůrci globalizace a summitu G20 | ČTK

Dvoudenní summit G20 dnes končí. Tématem závěrečných jednání je migrace, spolupráce s Afrikou, digitalizace nebo ženská práva. Hlášeno je i několik velkých demonstrací.

Na 200 zraněných policistů

Celkem od začátku násilných šarvátek ve čtvrtek večer utrpělo zranění nejméně 196 policistů, přesnější informace o počtu zraněných v řadách demonstrantů nejsou k dispozici.

 V Hamburku vzplály nejen vášně, demonstranti se střetli s policií:

Zapálená auta a vodní děla

Policie proti odpůrcům summitu opakovaně použila vodní děla. V pátek neznámí pachatelé ve čtvrti Altona zapálili desítky aut. V některých ulicích také hořely předměty, které tam levicoví radikálové naházeli.

Demonstranti se rovněž snažili blokovat příjezdové cesty k přísně střežené zóně kolem areálu hamburských veletrhů, kde účastníci summitu G20 jednají. Protesty ovlivnily i doprovodný program partnerek a partnerů státníků, který se musel změnit. Manželka amerického prezidenta Trumpa Melania z bezpečnostních důvodů nemohla opustit hamburskou vilu, ve které přebývá.

jarda304 ( 8. července 2017 22:08 )

Jen další ukázka degenerovane západní společnosti. Pokud si neumí poradit s takovou pasáží, tak to brzo skonči jako Rusko v r. 1917.U nás tohle představuje "klinika"

taktone ( 8. července 2017 19:54 )

Policie a rmáda měli vzít do ruky zbraně a střílet ostrými, koho by nezastřelili naložit a poslat zpět odkud přišel to stejné udělat v celém německu i EU s muslimama je třeba se nesrat

bullshit ( 8. července 2017 19:17 )

Stále dokola opakovaný Kalousek ale zdaleka nemá na megazloděje přivandrovalce Velkého lháře Kobliháře...

prycsnima ( 8. července 2017 18:08 )

 Byla to jen zkouška pro budoucí občanskou válku v Merkellandu. Stejně je měli odstřelit.V USA by se s těma asockama nikdo nes ral.

tgbg ( 8. července 2017 16:53 )

Žádní demonstranti, ale komunistická hovada!!!!

Zobrazit celou diskusi