Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trumpovu Melanii uvěznili Němci ve vile. Nemůže ven kvůli protestům v Hamburku

Autor: pet, ČTK - 
7. července 2017
13:25

Manželka amerického prezidenta Donalda Trumpa Melania zatím kvůli demonstrantům nemůže opustit vilu v Hamburku, v níž přebývá. Informovala o tom agentura DPA. Trumpová se nyní měla účastnit doprovodného programu během summitu G20.

Protesty proti summitu G20 v Hamburku po krátkém uklidnění v pátek ráno znovu nabraly na síle. Ve čtvrti Altona neznámí pachatelé zapálili desítky aut, zaútočili i na několik policejních vozů. Policisté hlásili i na dalších místech střety s demonstranty, kteří se snažili blokovat cestu delegací do místa jednání G20. Nad některými čtvrtěmi města se vznášel černý dým.

„Od policie jsme zatím nedostali bezpečnostní povolení k opuštění domu,“ řekla DPA mluvčí americké první dámy. K ostatním se podle ní Trumpová připojí, jakmile to bude možné.

Sama Trumpová na Twitteru napsala: „Myslím na zraněné během protestů v Hamburku. Doufám, že každý je v bezpečí!“

VIDEO: Podívejte se, jak to vypadá v pekle. Demonstrace v Hamburku

Melania Trumpová bydlí spolu se svým manželem ve vile, který hamburská radnice využívá pro hosty. Dům leží nedaleko centra přístavního města a je od čtvrtečního příletu Trumpa do Hamburku cílem zvědavců.

Demonstranti se už v pátek ráno snažili zablokovat cestu, kterou měl Trump směřovat na dopolední jednání. Zatímco u něj se jim to nepodařilo, Trumpovou přinejmenším zdrželi.

Součástí doprovodného programu pro partnery a partnerky státníků byla mimo jiné projížďka lodí hamburským přístavem, o kterou už Trumpová přišla. Mohla by ale stihnout návštěvu německého klimatického centra, kterou do programu zařadil manžel německé kancléřky Angely Merkelové. Podle pozorovatelů je jeho volba reakcí na Trumpovo červnové rozhodnutí odstoupit od pařížské dohody o ochraně klimatu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi