Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Známý politik se „vyvalil“ na pláži, kam zatrhl vstup. Lidé zuří, on se směje

Autor: ČTK, kal - 
3. července 2017
20:15

Guvernér amerického státu New Jersey Chris Christie čelí kritice za to, že si užíval sluníčka na veřejné pláži, která byla pro návštěvníky z důvodu neschváleného rozpočtu uzavřena. Christie, který nyní patří k nejméně oblíbeným guvernérům New Jersey v novodobé historii, veřejnost navíc popudil dnešním prohlášením, že na uzavřenou pláž mohl díky výhodě, kterou mu přináší jeho funkce.

Ještě v neděli na tiskové konferenci přitom Christie tvrdil, že si sluníčka neužíval. „Ne, dneska žádné slunce,“ řekl guvernér. Novináři mu tuto otázku položili kvůli tomu, že do svého úřadu v Trentonu, metropoli New Jersey, přiletěl helikoptérou z guvernérské rezidence ve státním parku Island Beach. Právě tady jsou nyní pláže pro veřejnost uzavřené.

Později ale americká média zveřejnila letecké fotografie, na kterých je Christie na pláži s rodinou. Christieho úřad následně uvedl, že guvernér si skutečně sluníčka neužil, neboť měl na hlavě čepici. Také sdělil, že Christie byl na pláži jen krátce a hned poté se vydal opět do kanceláře.

Guvernér New Jersey Chris Christie si užíval pláže, kam veřejnosti zakázal přístup. Guvernér New Jersey Chris Christie si užíval pláže, kam veřejnosti zakázal přístup. | ČTK

„Oni nejsou guvernérem“

„Je mi to líto, ale oni nejsou guvernérem,“ odpověděl v pondělí Christie podle agentury Reuters na dotaz, zda chápe, proč je veřejnost kvůli jeho nedělnímu odpočinku na pláži rozladěná. Dodal, ať se nespokojenci ucházejí o guvernérský úřad, aby si mohli pobyt ve zmíněné rezidenci na Island Beach také dopřát.

V New Jersey jsou nyní uzavřeny státní úřady a instituce, které nejsou nezbytné pro chod samosprávy. V pondělí podle Reuters zůstalo na nucené dovolené přes 30 tisíc zaměstnanců státu New Jersey.

Zatímco v New Jersey lidé na pláž nesmí, na Praze 6 ji mají bez písku i bez vody. Radnici to stálo půl milionu:

majojo ( 4. července 2017 19:06 )

No, asi si ho zvolili, hajzla - tak si nemají co stěžovat. Zuřit můžou, ale je jim to tak leda na.....

sores ( 4. července 2017 13:34 )

Úplně každý politik na celé planetě se chová jako nadčlověk a snaží se ze své funkce vytěžit co to dá co nejvíce dokud je p.někdo. D.o.by.t.kové včetně těch našich!!!!

XLADI ( 4. července 2017 06:46 )

Zajímal by mě důvod proč se na pláž nesmí. Kvůli tomu praseti to nebude. Leda by hrozilo že se nějakej amík skoro utopí a pak by žaloval stát že ho neochránil. Na to by stačila cedule vstup na vlastní nebezpečí . I na tohohle se už vaří voda. Má už jateční hmotnost. Karma ho dožene

mrd.vola ( 4. července 2017 03:34 )

Zobrazit celou diskusi