Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nečekaná hvězda festivalu: Pejsek přišel na jeviště během vystoupení orchestru!

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, haj - 
1. července 2017
08:45

Pozornost festivalových diváků během vystoupení komorního orchestru ukradl toulavý pejsek, který se zřejmě chtěl také kulturně vzdělávat. Za taktů Mendelssohnovy Čtvrté symfonie nakráčel přímo na pódium a uvelebil se u nohou jednoho z hudebníků.

K humorné chvilce došlo na mezinárodním hudebním festivalu v tureckém Efezu. Vídeňský komorní orchestr pod taktovkou Švéda Oly Rudnera byl zrovna uprostřed Čtvrté symfonie skladatele Felixe Mendelssohna-Bartholdyho, když se na jevišti ocitl nezvaný čtyřnohý host.

Zpočátku se hudbymilovný pes vydal lehce váhavými krůčky napříč pódiem, aby se pak zastavil u jednoho z houslistů v přední řadě. Chvíli přemýšlel, co podnikne dál, ale skladba se mu očividně líbila, a tak si lehl tak, aby se mu dobře poslouchalo. Na publikum se otočil čelem a ani trochu ho nevzrušovalo, že ho pozoruje sál plný lidí.

Člen orchestru, kolem kterého se hafan motal, se neubránil smíchu. Nebyl ale sám, protože se rázem připojili i diváci a začali nadšeně tleskat. Světlý kříženec labradora se tak stal doslova hvězdou večera a video s jeho „vystoupením“ brzy obletělo sociální sítě. Turecký pianista Fazil Say, který se festivalu v provincii Izmir zúčastnil, na Twitteru debatu o incidentu komentoval slovy: „Nejroztomilejší chvíle klasické hudby.“

 

hokwang ( 1. července 2017 09:28 )

Asi těžko. Z Efezu do Varů je to trochu z ruky.........

barracuda.sro ( 1. července 2017 09:09 )

První pořádná" Hvězda" ve Varech.

Zobrazit celou diskusi