Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena chtěla za letu otevřít nouzový východ. Na palubě ji zpacifikovali

Autor: nka - 
27. června 2017
22:15

Drama zažili cestující letu z amerického Los Angeles do Houstonu. Na palubě s nimi letěla zřejmě duševně nemocná žena, která přiskočila k nouzovému východu a pokusila se ho otevřít. Vedle ní naštěstí seděla policistka mimo službu a ženu zpacifikovala. Letoun pak musel neplánovaně přistát.

Žena se podle spolucestujících chovala divně už před nástupem do letadla, kdy v letištní hale vykřikovala a stěžovala si na vládu. Ochranka ženu zkontrolovala, nakonec ji ale nechali do letadla nastoupit. Na palubě pak neklidná pasažérka podle svědků na ubrousky psala vzkaz „Pomozte mi“. „Bylo jasné, že s ní něco není v pořádku,“ řekl jeden z cestujících.

Ženu po přistání vyvedla policie:

Žena po chvíli letu odmítla sedět na svém sedadle a začala se procházet v uličce. Náhle se vrhla k nouzovému východu a začala lomcovat s dveřmi. „Urvala kliku,“ popsala BBC cestující Henrietta Mokwuahová.

Vedle naštěstí seděla policistka Pamela Minchewová, která se s dětmi vracela z dovolené, a útočnici strhla na zem. Poté ji s posádkou držela až do doby, než letoun neplánovaně přistál ve městě Corpus Christi, a ženu odvedla policie. Letadlo pak mělo čtyřhodinovou přestávku, poté bezpečně doletělo do Houstonu.

Pasažéři po příletu kroutili hlavou, jak vůbec mohla být žena ve zjevně špatném psychickém stavu vpuštěna na palubu. „Úřady by měly lépe kontrolovat, kdo do letadla nastoupí,“ řekla webu Click2Houston po přistání nejmenovaná cestující.

Jak ale napsala britská BBC s odvoláním na experty, kvůli rozdílu v tlaku je téměř nemožné nouzový východ otevřít za letu, všechny dveře navíc bývají zamčené.

Zobrazit celou diskusi