Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Transsexuální vojačka vyšla z basy. Manningová se ukázala s výstřihem a rtěnkou

Autor: nka, ČTK - 
19. května 2017
10:45

Čerstvě propuštěná Chelsea Manningová v pátek zveřejnila svou fotografii, má na ní krátké vlasy a rty namalované rudou rtěnkou. Manningová, která si odpykávala trest za špionáž, opustila ve středu po sedmi letech vězení, kde nastoupila cestu ke změně pohlaví. Ještě jako Bradley Manning vynesla informace serveru WikiLeaks, ale původní třicetiletý trest jí zkrátil někdejší prezident USA Barack Obama.

Devětadvacetiletá Manningová na svém Twitteru a Instagramu sdílela fotografii, na které má košili s výstřihem, krátký sestřih a červenou rtěnku na rtech. Přidala k ní popisek: „Dobře, tak tady mě teda všichni máte!!“.

Ze svobody má Manningová zřejmě opravdu velkou radost. Krátce po propuštění si na Twitter, kde už ji sleduje přes 200 tisíc lidí, dala fotografii šampaňského se skleničkami s komentářem: „Na svobodu a nový začátek“. Zveřejnila také snímek dílku pizzy s popiskem: „Tak si dávám svoji první horkou, mastnou pizzu“.

Jak to má se vztahy muž přeměněný na ženu? Podívejte se na rozhovor:

Manningová, která ještě jako vojín Bradley Manning poskytla serveru WikiLeaks tajné armádní a diplomatické dokumenty, byla zatčena v roce 2010 a o tři roky později odsouzena k 35 rokům vězení. Trest za špionáž jí ale těsně před odchodem z úřadu Obama zkrátil na pětinu. Ve vězení Manningová nastoupila cestu ke změně pohlaví.

Armádu vymění za obhajobu práv menšin?

Podle amerických médií se Manningová bude na svobodě zabývat obhajobou práv transgenderových osob, tedy lidí, kteří podstoupili změnu pohlaví. Prozatím také formálně zůstává členkou armády, dokud nebude vyjasněn její status.

russoo ( 19. května 2017 11:25 )

A velebnosti jdu blejt...

Zobrazit celou diskusi