Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Terezie porodila ve vaně, mrtvolku dítěte pak našli policisté ve skříni. Padlo obvinění

Terezie porodila ve vaně, mrtvolku dítěte pak našli policisté ve skříni. Padlo obvinění.
Terezie porodila ve vaně, mrtvolku dítěte pak našli policisté ve skříni. Padlo obvinění.  (Autor: Reprofoto TV Markíza)
Autor: TV JOJ, mav - 
17. května 2017
21:00

Hrozný pohled se v listopadu minulého roku naskytl policistům ve slovenské obci Odorín. Ve skříni u rodinného domu našli mrtvého novorozence. Chlapce porodila Terezie doma ve vaně. Po půl roce padlo konečně obvinění.

Obyvatelům obce bylo podezřelé, že budoucí maminku najednou viděli bez těhotenského bříška a o dítěti vůbec nemluvila. Zburcovali proto policii.

Strážníci rozjeli velké vyšetřování a do případu přizvali soudního znalce, který měl potvrdit, zda se dítě narodilo životaschopnéPodle vesničanů tomu tak bylo a po domácím porodu mu matka neposkytla potřebnou péči. Policisté tuto informaci zatím nepotvrdili. 

Případ se dále vyvíjí. Terezie, která své novorozené dítě zavřela do skříně, je již obviněna. „V této souvislosti policejní vyšetřovatel vznesl obvinění za přečin usmrcení,“  informovala mluvčí policejního sboru Jana Mésarová. 

Ženě byly také odebrány další čtyři děti, které byly umístěny do náhradní péče. Příslušný pracovník úřadu práce, sociálních věcí a rodiny zřejmě nemohl smrti novorozence předejít i přes to, že byla Terezie monitorována.

Zobrazit celou diskusi