Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Panika na nádraží v New Yorku. Lidé utíkali před střelbou: 16 zraněných

Autor: mah - 
15. dubna 2017
16:45

V pátek v noci zavládla na newyorkském Pensylvánském nádraží panika. Lidé si nejspíš spletli zvuk taseru se střelbou a začali prchat. Po hromadném útěku, při kterém se cestující pokoušeli prodrat davem pryč ze stanice a nechávali za sebou tašky i osobní věci, zůstalo ve stanici i 16 zraněných. Informoval o tom web televize CNN. 

Incident se odehrál v pátek kolem půl sedmé večer místního času, kdy je nádraží obzvlášť rušné. Podle velitele newyorské policie Williama Morrise se na stanici nestřílelo. Paniku vyvolal zvuk taseru. Ten použil drážní policista, který po něm sáhl při řešení jiného sporu.

Pensylvánské nádraží, které se nachází v centru města, je hlavním nádražím pro systém příměstských vlaků a každý den odbaví přes půl milionu cestujících.

V době, kdy se jím začala šířit panika, navíc bylo plné lidí. V jednom z tunelů, kterým vlaky přijíždějí na nádraží se kvůli poruše zastavil jeden z vozů, který mířil do New Jersey. Další spoje tak nabraly několikahodinová zpoždění.

Zmatené cestující klidnil i starosta

Kvůli porouchanému vlaku bylo v té době na místě několik jednotek hasičů. Ti tak okamžitě začali pomáhat policistům s obnovením pořádku a ošetřováním zraněných. „Ošetřili jsme asi 16 pacientů, ani jedno zranění nebylo život ohrožující,“ řekl k tomu zástupce velitele newyorských hasičů Tom Currao.

Paniku musel uklidňovat i starosta New Yorku Bill de Blasio. Ve stejnou dobu, kdy se začala šířit panika na nádraží, totiž několik lidí psalo také tweety o střelbě nedaleko stanice. Ani tento incident se nepotvrdil.

Deneček ( 15. dubna 2017 21:08 )

Pomatení amíci.

hanka666 ( 15. dubna 2017 20:20 )

Zobrazit celou diskusi