Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tchaj-wan zakáže pojídání psů a koček. Řezníky čeká vězení a zostuzení

Autor: nka - 
12. dubna 2017
16:30

Tchaj-wan jako první asijská země zakáže konzumaci psího a kočičího masa. Hříšníkům hrozí vysoké pokuty, řezníkům pak až pět let vězení. Napsal to britský web Guardian.

Konzumace a prodej psího nebo kočičího masa se od nynějška budou trestat pokutou až 250 tisíc tchajwanských dolarů (asi 200 tisíc korun), za porážku těchto zvířat půjdou hříšníci až na dva roky do vězení.

V Číně je konzumace psů a koček běžná. Podívejte se na video, které je ale jen pro silné povahy:

Video  Děsivé vaření psa v Číně zaživa.  - Liveleak.com
Video se připravuje ...

Při opakovaném porušování zákona bude pachatelům hrozit postih ve výši až pět let vězení a veřejné zostuzení.

Zákon ještě musí podepsat prezidentka Cchaj Jing-wen, která je ale známa jako milovnice zvířat. Již delší dobu vlastní dvě kočky a nedávno se ujala i tří psů. Nic by tedy nemělo stát v cestě tomu, aby zákon do konce dubna začal platit.

Psí maso netvoří v Asii podstatnou část jídelníčku, patří ale mezi krajové speciality. Například v jihočínském městě Jü-lin, které je známé svým festivalem psího masa, místní každoročně spořádají na 10 tisíc psů. Maso koček je v oblibě méně.

S tím, jak si Asiaté stále častěji pořizují psy nebo kočky jako domácí mazlíčky, ale na kontinentě sílí odpor ochránců zvířat proti jejich zabíjení pro maso.

love69 ( 12. dubna 2017 17:48 )

To nevadi, zajdete do trznice Sapa kde je toto "masicko" dostupne

Zobrazit celou diskusi