Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Číňané se těší na odporný festival: Psi a kočky čekají na popravu namačkaní v klecích

Autor: lm - 
5. dubna 2016
11:36

Na tři sta zavražděných domácích mazlíčků každý den! V čínské autonomní provincii Kuang-si jsou podle ochranářů zvířat denně zabity stovky psů a koček. A to nejhorší se teprve blíží...

V červnu u příležitosti letního slunovratu se bude konat ve městě Jü-lin na jihu provincie Kuang-si Festival liči a psího masa. Během něco na talířích skončí přes 10 tisíc zavražděných domácích mazlíčků. Jedno zvíře řezníci kupují za cenu v přepočtu kolem tisíce korun, při opětovném prodeji se pak marže šplhá až ke 100%.

Úřady tvrdí, že k zabíjení domácích mazlíčků dochází jen v době festivalu. S tím ale nesouhlasí ochranáři zvířat z organizace Humane Society International. Ti zjistili, že jen v Jü-linu je denně poraženo nejméně 300 koček a psů. Mnoho z nich má obojky a je zjevné, že byli svým páníčkům ukradeni.

Organizace navštívila troje jatka a popsala hrůzy, které se v nich odehrávají. Vystresovaná a traumatizovaná zvířata se tu tísní ve špatných podmínkách v klecích a čekají na popravu. Ta ale není vysvobozením. Řezníci je prý umlátí železnými tyčemi před zraky ostatních zajatců.

"Bylo to jako nejhorší noční můra, která mě bude strašit navždy," popsal Dr. Peter Li z organizace Humane Society International.

Podle statistik je ročně v Číně kvůli masu poraženo asi 10–20 milionů psů.

stacho ( 5. dubna 2016 19:21 )

Není to ta muslimská hostina pro Pražáky....

krllo ( 5. dubna 2016 18:37 )

 Dětinská protičínská propaganda. Havloidi už nevědí čeho by se chytli.

honza54.. ( 5. dubna 2016 18:34 )

Já jsem jednou jedl krtka na špeku

zdenkk ( 5. dubna 2016 18:33 )

No a co, jinde zase žerou ryby, humry, telata , krávy, koně, prasata.

naidka ( 5. dubna 2016 18:13 )

Tento článek je nezbytná tečka ještě k návštěvě čínského prezidenta.

Zobrazit celou diskusi