Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Střelba na základní škole v Kalifornii: Manžel zabil učitelku a chlapce (†8)

Autor: ČTK, val, všm, zst - 
11. dubna 2017
06:40

Tři mrtvé si vyžádala střelba na základní škole v San Bernardinu. V pondělí dopoledne tam třiapadesátiletý muž zastřelil učitelku a osmiletého chlapce. Dalšího z žáků, jen o rok staršího, těžce zranil. Později se ukázalo, že jde o manžela kantorky, se kterým ale žena žila odděleně. Muž se po incidentu sám zastřelil.

Incident postihl základní školu North Park, která těsně sousedí s kampusem Kalifornské státní univerzity, kolem 11. hodiny tamního času. Univerzita vyhlásila poplach a nařídila studentům a učitelům, aby se ukryli. Podle policie už by ale hrozba měla být zažehnána. 

Podívejte se na údajné vozidlo pachatele:

Šéf místní policie Jarrod Burguan řekl, že byli zasaženi čtyři lidé. Podle oficiálních informací zahynula učitelka a střelec samotný. K incidentu došlo přímo ve třídě, dva studenty převezli do nemocnice, uvedli LA Times. Policie čin hodnotí jako vraždu a sebevraždu.

Policie v San Bernardinu uvedla, že útočník střílel z pistole a že zraněné děti jsou v ohrožení života. „Nepředpokládáme, že děti byly cílem. Podezřelý přišel do třídy na návštěvu,“ sdělila policie bez upřesnění.

Později policie prozradila, že šlo o manžela zavražděné učitelky. Střelcem byl třiapadesátiletý Cedric Anderson a obětí byla stejně stará Karen Elaine Smithová. Oba byli krátkou dobu manželé a zhruba měsíc, měsíc a půl žili odděleně, napsala agentura Reuters. Podle policie měl muž kriminální minulost, která zahrnovala domácí násilí a obvinění z držení zbraní.

Incident na základní škole North Park se podle Burguana odehrál ve třídě a oba chlapci byli zřejmě zasaženi neúmyslně. Stáli za Smithovou. Osmiletý chlapec zraněním podlehl, devítiletý chlapec je na dětské chirurgii v místní nemocnici a je ve stabilním stavu, dodal Burguan.

Kalifornské San Bernardino bylo v prosinci 2015 dějištěm teroristického útoku, při kterém americký radikál pákistánského původu Syed Farook se svou ženou zastřelili 14 lidí. Oba při činu zahynuli.

Minulý týden zabíjel útočník náklaďákem ve Stockholmu:

Milann ( 11. dubna 2017 15:42 )

A amíci v Mosulu asi používají jen bublifuk že debi-le

1pravda1 ( 11. dubna 2017 12:10 )

Že by muslim, kterému se nelíbil učitelský sbor? Mohli v něm být muži -

prycsnima ( 11. dubna 2017 09:12 )

 Ještě že se to nestalo v Rusku.To by se všichni zesr ali.

Samo ( 11. dubna 2017 08:33 )

Ty ruský bolševický magore, Američani nevystřelili 60 raket na dvoumilionové město tak jak to s oblibou dělají Rusové, ale zaútočili na základnu syrských letadel s letištěm, přičemž dopředu upozornili Rusy, že to provedou, takže na základně se neměl nikdo zdržovat. Rusové mají spolu s Asadem na svědomí statisíce mrtvých civilistů v Allepu a dalších velkých městech a od začátku roku 2015 opustilo Sýrii několik milionů Syřanů, kteří začali proudit do Evropy. Píšeš bez ladu a skladu nesmysly. Teroristy dělají v Sýrii z obyčejných civilistů Rusové svým neustalým bombardováním a ničením jejích domovů.

fotrpjotr ( 11. dubna 2017 00:54 )

Ušáci nic jiného neumí,než zabíjet.

Zobrazit celou diskusi