Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Teror očima dívky (24) ze Stockholmu exkluzivně pro Blesk: Lidé plakali a utíkali

Autor: Ladislav Leimer - 
7. dubna 2017
18:02

Byla v ulici Drottninggatan v okamžiku, kdy v ní vůz najel do davu lidí. Stála jenom několik desítek metrů od místa, kde umřelo nejméně pět lidí a mnoho lidí bylo zraněno. Slyšela křik a sirény, kterým nevěnovala pozornost, dokud nezjistila krutou a děsivou pravdu o krvavé události. Rodačka ze Stockholmu Annelie Wickman (24) promluvila o pravděpodobném teroristickém útoku exkluzivně pro Blesk.cz.

Slyšela jsem sirény a nevěnovala jsem jim moc pozornosti do doby, než mi můj šéf napsal, ať zůstanu uvnitř. Podívala jsem se ven z okna a viděla jsem policejní vozy, ambulance a hasiče. Poté přilétly helikoptéry,“ popsala mladá švédská IT konzultantka Annelie okamžiky hrůzy pro Blesk.cz.

Někteří lidé utíkali z ulice Drottninggatan, jiní plakali, dívali se na tu hrůzu zblízka nebo pořizovali fotky. Náklaďák jel jenom pouhé bloky od mojí kanceláře,“ dodala. „Jsem hodně šokovaná tím, co se stalo, a je mi líto lidí, kteří byli zabiti nebo zraněni,“ popsala svoje pocity.

I když je Annelie z událostí rozrušená, úplně ji nepřekvapilo, že se podobný útok může odehrát v jejím rodném městě. „Bála jsem se toho delší dobu. Byla to jenom otázka času, než se něco takového stane zde. Myslím si, že Gothenburg a Stockholm jsou hlavní cíle pro útoky, jako je tento. Hodně lidí je zde na jednom místě,“ vysvětlila.

Annelie má dvě teorie o tom, co se stalo. „Mohla to být osoba s mentální poruchou nebo psychózou. Vzhledem k tomu, co se děje kolem Stockholmu nyní, střelba atd., si myslím, že to byl spíše teroristický útok,“ uzavřela stále vyděšená dívka. Měla však štěstí a děsivou událost, která se odehrála jen kousek od ní, přežila bez fyzické úhony.

agfor ( 8. dubna 2017 12:48 )

Bylo by lepší vzít zbraně a celou tu arabskou sebranku vypráskat z Evropy.

zab_haz ( 8. dubna 2017 08:42 )

V tom je právě problém. Dříve by lidé zatnuli pěsti a zjednali by si pořádek jednou provždy. Teď se hlavně pláče a hroutí. Divná móda současné doby...

alfasamec ( 7. dubna 2017 22:31 )

Jj, zase zřejmě čin duševně vyšinutého jedince. Naše zdejší parazitující minorita nás alespoň hromadně nezabíjí, kdo by je živil?

iFender ( 7. dubna 2017 18:53 )

Svedove si sami zvolili tuto cestu "multikulti" tak ji maji a jeste se s tim vychloubaji a nas poucuji co bychom meli delat a co ne.Ja je v Evrope nechci je to muj nazor a jsem rad ze ho mohu svobodne vyslovit.Jak mam byt solidarni ke statu ,ktery si o to vlastne "KOLEDOVAL"!Nejsem zadny prophet,ale to zdaleka neni konec.

Zobrazit celou diskusi