Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mimina na jehlách: Lodičky pro kojence rozlítily rodiče

Autor: nka - 
31. března 2017
21:05

Rozporuplné reakce vyvolává na sociálních sítích americká společnost vyrábějící lodičky pro kojence. Botičky s podpatky, vyvedené v zářivých barvách a zvířecích vzorech, jsou určené pro nemluvňata do šesti měsíců věku. Řada rodičů ale výrobce kritizuje za „sexualizaci“ holčiček.

Měkké bačkůrky společnost Pee Wee Pumps prodává pod názvy jako „Divoška“, „Diva“ nebo „Kráska v růžové“. „Vaše malá princezna se stane královnou plesu,“ píše společnost na svých stránkách. Tady má i řadu videí od nadšených rodičů, kteří svým ratolestem střevíčky pořídili.

Podívejte se na miminko s podpatky:

Obrázky malých princezniček se „šmrncovními“ botičkami firma plní také svůj facebookový profil. Uživatelé sociální sítě ale na věc nemají jednoznačný názor. Jedni se nad lodičkami rozplývají, podle jiných jsou „úchylné“ a „odpudivé“.

„To je jedna z nejnevhodnějších věcí, jaké jsem kdy viděla,“ píše v komentáři jedna z uživatelek. „Může mi někdo říct, v čem je to nevhodné? S nedělními šatičkami by byly krásné,“ nesouhlasí další.

„Naše výrobky nejsou určeny k chození, jejich účelem je uspokojit v současnosti neustále rostoucí poptávku po módních produktech pro děti,“ napsala podle BBC v prohlášení Michele Holbrooková, zakladatelka firmy sídlící v americké Pensylvánii.

joudajoudovy ( 1. dubna 2017 07:00 )

souhlas.... nejaky zvraceny pedofil se zaraduje a o.....

nika70 ( 31. března 2017 22:39 )

Ješkote, to je skoro jako dětský porno

587587 ( 31. března 2017 21:30 )

Ty fotky jsou zde jako dárek pro pedofily?

Zobrazit celou diskusi