Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hrdina londýnského útoku: Pobodaného policistu se snažil oživit poslanec

Autor: ČTK ljš - 
22. března 2017
21:37

V obleku a kravatě bojoval o život člověka. Britský tajemník pro záležitosti Blízkého východu Tobias Ellwood ve středu zasahoval při záchraně zraněného policisty, kterého napadl nožem muž při teroristickém útoku u sídla britského parlamentu. 

Na fotografiích z místa tragédie je Ellwood vidět, jak v zakrváceném obleku a kravatě před parlamentem provádí policistovi srdeční masáž. Do příjezdu záchranářů se také muže snažil oživit dýcháním z úst do úst. Policista ale na následky bodných ran nakonec zemřel.

Ellwooda, který je zároveň poslancem za Konzervativní stranu, označila v titulku k jednomu z mnohých článků o útoku na svém webu stanice BBC za „hrdinu“. BBC také připomněla, že bývalému vojenskému důstojníkovi Ellwoodovi zahynul bratr při teroristickém útoku islamistů na ostrově Bali v roce 2002.

"Jsem svědek, takže nesmím nic říkat. Snažil jsem se zastavit krvácení a dát mu dýchání z úst do úst, než přijedou záchranáři, ale myslím, že přišel o příliš mnoho krve. Měl mnohočetná zranění, pod rukou a na zádech," řekl serveru Daily Mail Ellwood.

Video  Útok v Londýně: Drsné záběry z Westminster Bridge! Byl to terorismus?  - Reuters
Video se připravuje ...

Útok má zatím tři oběti, čtvtým mrtvým je útočník, který zemřel na následky střelných zranění v nemocnici. „Dalších 20 osob utrpělo při atentátu zranění,“ oznámil vysoký představitel Scotland Yardu Mark Rowley. Policie je podle něj přesvědčena, že útočník, který najel autem do lidí na mostě přes Temži a následně pobodal u budovy parlamentu policistu, byl pouze jeden. České ministerstvo zahraničí zatím nemá informace, že by mezi zraněnými byli Češi.

Dění v Londýně sledujeme online:

Video  Ochromený Londýn na leteckých záběrech: Premiérku evakuovali do bezpečí.  - Reuters, David Vaníček, Hudební banka
Video se připravuje ...

Vše o útoku v Londýně čtěte ZDE

nsbm ( 23. března 2017 19:14 )

Co je na tom hrdinského,to by snad mělo být automatické pomoct druhému člověku v takové situaci. Hrdinství by bylo tu zdivočelo slimáckou bestii odprásknout aby už nikomu neuškodila.

bleskbulvar ( 23. března 2017 11:51 )

V obleku a kravatě bojoval o život zraněného! To je na metál!!!

dietr ( 23. března 2017 08:42 )

Největšími hrdiny jsou ovšem politici, kteří jako vždy teroristům neustoupí. Stále nechápu, proč Evropa řeší problémy v zemích tvořených kamením a pískem nasáklým ropou, která stejně jednou dojde.

iFender ( 23. března 2017 06:52 )

S Junkersem,Merklovou etc,se neda delat dnes politika.Vsechno se radikalizuje (levice&pravice)a je to predevsim jejich zasluha.Jestli se jich evropane "nezbavi" bude to masakr.

toriaya ( 23. března 2017 00:00 )

Popisky u fotek 11 a 12 myslíte vážně???? Útok před britským parlamentem: Desítky mrtvých

Zobrazit celou diskusi