Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z vraždy Kimova bratra jsou podezřelí čtyři Severokorejci. Jde po nich Interpol

Autor: nka, ČTK - 
16. března 2017
11:00

Interpol vydal zatykač na čtyři Severokorejce hledané v souvislosti s vraždou bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una. Oznámil to ve čtvrtek velitel malajsijské policie. Kim Čong-nam byl zavražděn 13. února na letišti v Kuala Lumpur s pomocí smrtícího nervového plynu.

Malajsie teprve ve středu potvrdila totožnost oběti na základě testů DNA, jejíž vzorky získali od některého z Kimových dětí. Ze zosnování vraždy Malajsijci podezírají severokorejské tajné služby.

„Dostali jsme zatykač Interpolu na čtyři občany Severní Koreje, kteří v den incidentu byli na letišti, poté Malajsii opustili a nyní se podle nás nacházejí v Pchjongjangu,“ řekl šéf malajsijské policie Khalid Abu Bakar.

Jak to vypadalo na letišti v době Kimovy vraždy?

Malajsijská police se podle agentury Reuters obrátila v únoru na Interpol se žádostí o pomoc při dopadení čtyř občanů KLDR, kteří z Malajsie odjeli krátce po vraždě.

Identifikováno bylo celkem sedm podezřelých Severokorejců. Někteří z nich se podle Malajsie skryli na severokorejském velvyslanectví v Kuala Lumpur.

Tělo Kim Čong-nama je stále v Malajsii. Představitel tamní policie, kterého citovala agentura AP, řekl, že rodina mrtvého dala svolení k tomu, aby malajsijská vláda rozhodla, jak s tělem naloží. Malajsie původně uváděla, že tělo vydá rodině. O vydání žádala severokorejská vláda.

TrojanSlovakia ( 16. března 2017 12:04 )

 Interpol sa, ale do KĽDR nedostane. Kim začne smerovať rakety KĽDR na Malajziu. ⭐🚀

mckartny ( 16. března 2017 11:30 )

 Ty vole to udělal Kalousek ty vole flusbrokem já ho viděl ty vole Sobotka mu ho přitom držel a zikal s vedeme to na Babice

Zobrazit celou diskusi