Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šest dní po narození chlapce porodila Číňanka dvojčata. A to byla neplodná

Autor: nka - 
2. března 2017
12:30

Hodně nevšední porod se odehrál ve středočínské provincii Chu-pej. Žena v sedmém měsíci těhotenství tu nejdřív porodila zdravého chlapce. Aby šest dní nato přivedla na svět ještě dvojčata, holčičky. Informoval o tom čínský server Chinanews.com.

Do té doby bezdětná třicátnice se vdala v roce 2012, s manželem se jim ale nedařilo počít. Loni v srpnu se proto podrobila léčbě neplodnosti a otěhotněla trojčaty.

V úterý 21. února kolem druhé hodiny odpoledne přivedla žena během přirozeného porodu na svět chlapce o váze 1,44 kilogramu. Kontrakce ale poté ustaly.

Jelikož děti pocházely ze dvou vajíček, a měly tudíž dva plodové obaly a dvě placenty, rozhodla se gynekoložka nechat druhé těhotenství pokračovat. O šest dní později v deset večer pak žena porodila zbývající dvě děti, zdravé holčičky. Porod proběhl opět přirozeně.

Děti jsou v inkubátoru kvůli nízké váze

Teď jsou předčasně narozené děti kvůli nízké porodní váze v inkubátoru. „Tolik jsem snila o dětech, když jsem nemohla otěhotnět. Teď mám tři a nevím, co budu dělat,“ směje se novopečená maminka.

Ošetřující lékařka konstatovala, že během své dvacetileté kariéry vidí první podobný případ. 

Podívejte se, jak se žije v Číně:

prycsnima ( 2. března 2017 14:46 )

 Všechny tyhle pronárody se množí jako krysy a jsou k ho vnu.

Zobrazit celou diskusi