Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kráska z Dánska bojovala na frontě s ISIS: Zabila 100 jejich vojáků a je na ni vypsaná odměna milion dolarů

Autor: aba - 
8. února 2017
18:15

Joana Palani (22) studovala filozofii a politologii v Dánsku, kde žila, než se rozhodla připojit se ke Kurdům v bojích proti ISIS a odešla na frontu.

Joana s rodinou žila sice od svého útlého dětství v Dánsku, ale rodiče pochází z Íránu, odkud utekli do Iráku, kde se v uprchlickém táboře Spojených národů narodila i Joana. Odtamtud odešli její rodiče přímo do Dánska a tak dívka vnímá svůj původ jako určité dědictví.

Naučila se střílet už když jí bylo devět, a když se rozpoutala válka s ISIS, neváhala a připojila se ke svým kurdským sestrám, jak ostatní kurdské bojovnice nazývá. Její příběhy z války jsou hodně realistické. Říká, že zabila víc než sto vojáků ISIS. „Bojovníci ISIS se umí skvěle obětovat, ale neumí bojovat. Proti Asadovým vojákům, kteří jsou trénované zabijácké stroje, nemají šanci,“ tvrdí Joana.

Podle vlastních slov se také účastnila osvobozování skupiny žen a dětí, které pro bojovníky ISIS fungovaly jako sexuální otrokyně. Joana věří, že je na její hlavu vypsaná odměna milion dolarů ze strany teroristické organizace.

Když ale dostala v řadách kurdských bojovníků dovolenku a vrátila se na patnáct dní domů za rodinou do Dánska, vláda zrušila platnost jejího pasu. Když odjede a pak se znovu vrátí, stane před soudem za napomáhání teroristické organizaci. Kurdské lidové milice jsou totiž také na seznamu teroristických organizací. 

dfghjk ( 9. února 2017 11:47 )

Jsem moc zvědav kdy ti naši kok oti, chcete-li vládnoucí garnitura, konečně pochopí, že ISIS a syrská opozice proti Asadovi jedno jsou.

psi_mama ( 9. února 2017 08:32 )

Včera jsem nechala zrušit diskusi pod člankem o tyrani psu v Polske množirně. Debil karel_klafunda se tam ukájel sadismem,tak ho nahlašujte prosim at má jakykoli nick.Děkuji

nezadat1 ( 8. února 2017 23:43 )

Tojo,tak jedině AIDSem.

violka4 ( 8. února 2017 22:36 )

 Jejda beruška ví že je vypsaná odměna.... Ach jo co teeeď? Se nudiim6.. Panebože už to napište..... Pipina blbá jako že islamisté se jí boji? Že dělá proti nim a oni koukaj? Oni se jí boji? Kur... To je slepice že ji rovno není

cernyprinc ( 8. února 2017 21:25 )

To je hezke že za ty posrane muslimy musí bojovat ženska protože chlapy utíkaj ....

Zobrazit celou diskusi