Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Obří demolice v Číně: Pod 19 budovami naráz vybouchlo 5 tun trhaviny

Autor: jer - 
22. ledna 2017
14:57

Dechberoucí podívaná se naskytla obyvatelům čínského města Wuhan. Celkem 19 budov tam během deseti vteřin srovnali se zemí. Na kontrolovanou demolici použili Číňané 5 tun výbušnin, přesto nedošlo k poškození okolních budov ani přilehlého železničního mostu.

K monstróznímu odpalu došlo v centru města Wuhan ve středočínské provincii Hubei. Budovy stály v rezidenční oblasti, kde se navíc nachází železniční most, nákupní centrum, elektrostanice a další infrastruktura, kterou opravdu nechtěli poškodit.

Podívejte se na video z odstřelu:
Video  To byla rána: 19 budov šlo za 10 vteřin k zemi.  - Reuters/ Blesk/ STYE493_9-Thirty_Ninjas
Video se připravuje ...

„Pro demolici takových rozměrů v obydlené oblasti, nejen že jsme museli garantovat výsledky demolice, ale rovněž bylo nutné striktně kontrolovat nepříznivé efekty výbuchu,“ řekl Jia Yongsheng, který byl za celou operaci zodpovědný.

Jia doplnil, že při demolici bylo použito přes 120 000 náloží, celkem 5 tun výbušnin. Aby byla zaručena bezpečnost, byl čas zřícení naplánován s milisekundovou přesností. „Demolice proběhla ideálně. Exploze neovlivnila ani železniční dopravu, ani ostatní budovy nedaleko místa výbuchu. Nedošlo k žádnému poškození či jiným nežádoucím efektům,“ uvedl Jia.

dfghjk ( 15. června 2017 17:10 )

Jen se trochu bojím, jestli tam nedošlo k rušení nočního klidu. U nás by to určitě nepovolili, ale čínská komunistická krutovláda s tím zjevně nemá žádný problém. Dobře, že už je to za námi.

hahapch ( 15. června 2017 16:56 )

měli to srovnat se zemí i s těmi kdo tam bydlel aspoň by žilo více zvířat nesežrali by je, mrtvý čínan žijící zvíře

prycsnima ( 22. ledna 2017 16:35 )

 Co nám chtěl článek říci?

Zobrazit celou diskusi