Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kocour byl obalený kilogramy srsti: Našel domov u pracovníka útulku

Autor: bop - 
15. ledna 2017
22:27

Kocourek Sinbad to neměl jednoduché. Našli ho u staršího pána, který se nedokázal postarat pořádně ani sám o sebe – a na Sinbadovi byl nedostatek péče jasně patrný... Sinbad s sebou nosil takový náklad zplstnatělé srsti, že nemohl pořádně používat své zadní nohy, a ty postupem času atrofovaly.

Kocour žil se starším pánem, u kterého ho objevil pečovatel. Majitel Sinbada už na péči o něj žalostně nestačil, a tak byl kocourek umístěn do útulku. Zvířátko vážilo dohromady i s neuvěřitelným nákladem zplstnatělé srsti kolem 3,5 kg. Když ho oholili, zjistili, že přes dvě kila váhy tvořil jen kožich.

„Byl tak tolerantní a milý během toho stříhání, které bylo vysilující. Trvalo to hodiny,“ řekl Elliot Serrano z útulku pro server boredpanda.com. „Museli jsme ho nutit, aby trochu jedl, abychom se ujistili, že jeho zažívací systém je stále funkční a že má v pořádku ledviny,“ dodává.

Když se Elliot o Sinbada staral, všiml si, jak je zvíře přátelské a jak má navzdory nemilému osudu rádo lidi. „Měli bychom si z něj vzít ponaučení,“ říká na adresu zanedbaného tvorečka. Nakonec si pracovník útulku statečného kocoura nechal.

azeretaknelam ( 16. ledna 2017 00:13 )

 Loterantni kocou....aha

Zobrazit celou diskusi