Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kristínka (10) napsala prezidentovi vřelý dopis. Kiska ji zve s třídou do paláce

Autor: jer - 
14. ledna 2017
13:20

Vlídný a obdivný dopis před Vánoci obdržel slovenský prezident Andrej Kiska. Potěšil jej natolik, že jej zveřejnil na Facebooku. Napsala mu jeho fanynka Kristínka (10), která by jednou také chtěla být prezidentem, i když se jí okolí směje a věří jí jen její maminka.

Prezident Kiska se na své facebookové stránce pochlubil psaním, které mu před Vánoci přišlo. Jeho 10letá obdivovatelka Kristínka mu napsala dopis, ve kterém vyjádřila, jak ho obdivuje, a přiznala se, že by také jednou chtěla být prezidentem. „Všichni z třídy se mi smějí, že chci být Prezidentem Slovenské republiky. Nikdo mi nevěří, jen moje máma, kterou velmi miluji,“ napsala a dodala: „Být Prezidentem, to by byla věc!“

Prezident Kiska se snaží být svým občanům co nejblíže. V tomto duchu zareagoval také na dopis Kristínky. „Milá Kristínko, dovol, abych tě i se spolužáky pozval do Prezidentského paláce a přijal vás stejně jako přijímám prezidenty, premiéry a různé známé osobnosti. Těším se na vás,“ napsal.

Milý, lidský přístup není u Andreje Kisky žádnou novinkou. V listopadu 2016 například pozval na večeři do hradu skupinu 20 lidí, kterou tvořili lidé bez domova i uprchlíci původem z Maroka a Etiopie. V roce 2015 zase pozval na hrad skupinku uprchlíků z Afghánistánu, Iráku a Somálska. S nemajetnými se na hradě setkal také v roce 2014 v den své inaugurace. Pozvání tehdy přijali bezdomovci, senioři i lidé, kteří vyrůstali v dětských domovech.

Kisku svezl i youtuber Gogo

Nevšedně prezident Andrej Kiska vystupuje také v médiích. Objevil se například ve videu největšího youtubera na Slovensku, Daniela Štraucha (přezdívaného Gogo). Ve videu „Cesta do práce s prezidentom“ Daniel vezl hlavu státu na sedadle spolujezdce ve svém Volkswagen Up. V autě s nimi byl jen jeden člen ochranky, zbytek prezidentova týmu jel v autě za nimi. Daniel tak měl spoustu času zeptat se prezidenta na cokoliv. Řeč došla i na počítačové hry.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi