Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V Aténách našli mrtvého ruského konzula. Jeho smrt vyšetřuje policie

Autor: Alexandr Božilov - 
10. ledna 2017
13:50

Vedoucí konzulárního oddělení ruské ambasády v Aténách byl nalezen mrtvý ve svém bytě. Vše zatím nasvědčuje tomu, že zemřel přirozenou smrtí. Policie však podle stanice BBC celý případ ještě prošetří. Smrt svého diplomata už potvrdily ruské úřady.

Bezvládné tělo Andeje Malanina (55) nalezli policisté během pondělního dne na podlaze ložnice v jeho bytě na rušné aténské ulici. Policisty zalarmovali diplomatovi kolegové z velvyslanectví poté, co se Malanin nedostavil do práce a nezvedal telefon. Na základě ohledání místa činu řecká policie oznámila, že na těle nejsou žádná viditelná zranění a v bytě nejsou žádné známky po vloupání.

Ředitel ruského konzulárního oddělení v Aténách byl nalezen mrtvý ve svém bytě. Ředitel ruského konzulárního oddělení v Aténách byl nalezen mrtvý ve svém bytě. | EPA, Reuters

Policie přesto Malaninovu smrt ještě prošetří. Opatrný postup zřejmě souvisí s vraždou ruského velvyslance v Turecku Andreje Karlova. Toho v prosinci během uvádění výstavy přímo uvnitř muzea v Ankaře zastřelil turecký policista mimo službu. Při svém činu dával hlasitě najevo, že se jedná o pomstu Rusku za bombardování syrského Aleppa.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi