Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bana (7) z Aleppa přežila a setkala se s Erdoganem. „Pomohl nám z války,“ tvrdí

Autor: ČTK, bog - 
21. prosince 2016
19:23

Sedmiletá Syřanka Bana, která upoutala pozornost široké veřejnosti svými zprávami na Twitteru o situaci v Halabu (Aleppu) zmítaném boji, se v Ankaře setkala s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem. Fotografii s Erdoganem zveřejnila Bana na svém twitterovém účtu, kde rovněž napsala, že je velmi šťastná. V krátkém videu uvedla, že prezidentovi děkuje za podporu dětí v Halabu a za to, že jim pomohl dostat se pryč z války.“

Syřanka na Twitter píše od září, zveřejňuje tam informace o sobě a svých blízkých, dává tam ale i fotografie a videa. Účet, který jí pomáhá spravovat její matka Fátima, již sleduje přes 355 000 uživatelů komunitní sítě.

Dívka byla tento týden spolu se svou rodinou evakuována z obléhané východní části Halabu, poznamenala agentura AP. Ještě předtím ve svých tweetech žádala o pomoc tureckého ministra zahraničí Mevlüta Çavuşoglua i americkou první dámu Michelle Obamovou.

Fotografii s Banou a jejími dvěma mladšími sourozenci zveřejnil na Twitteru i prezident Erdogan, který je přijal ve svém prezidentském paláci. Ke snímkům dodal komentář, že Turecko bude obyvatele Sýrie vždy podporovat“.

makmark ( 22. prosince 2016 15:07 )

 Víc o tom podvodu s dívenkou najdete v Parlamentni listy nebo Literarni noviny

Zobrazit celou diskusi