Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Letadlu nestačila ranvej a prorazilo plot. Explozi natočili svědci na mobily

Autor: Alexandr Božilov - 
21. prosince 2016
12:55

V Kolumbii havarovalo další letadlo. Stroj určený pro nákladní přepravu přejel na letišti ve městě Puerto Carreno rozjezdovou dráhu a o pár minut později se zřítil. Nehodu podle posledních informací přežil jeden člověk ze šestičlenné posádky. Pád letadla zachytili svědci na mobilní telefony.

Boeing 727 společnosti AeroSucre havaroval v 17:23 místního času (23:23 SEČ). Letadlo se zřítilo 16 kilometrů od letiště Germána Olana, které leží ve městě Puerto Carreno na hranicích s Venezuelou, tři minuty poté, co vzlétlo. Stroj měl namířeno do kolumbijské metropole Bogoty.

Na videích, které pořídili svědci, je patrné, že stroj měl velké potíže už při startu. Letadlo přejelo rozjezdovou dráhu a o malý kousek minulo oplocení letiště. Další video pak zachycuje to samé letadlo, jak letí ve velice malé výšce a následně naráží do země.

Podle agentury AFP nehodu přežil pouze jediný člověk ze šestičlenné posádky. Záchranáři ho okamžitě transportovali do nemocnice. Okolnosti nehody nyní vyšetřují kolumbijské úřady.

moiaza ( 21. prosince 2016 15:39 )

 Letadlu délka ranveje stačila, jen pro pilota byla asi krátká. Na vině byl nedostatek brzdové kapaliny.

Zobrazit celou diskusi